Oscar de la Riva acaba tercer classificat del grup C

En aquesta cinquena i darrera jornada de la fase prèvia no he pogut passar novament de les taules i degut a aquest resultat he finalitzat en el tercer lloc de la classificació del grup C.

La partida ha estat molt complicada ja que el meu rival, malgrat que fins el moment no havia puntuat, ha jugat de manera força correcte. De fet desprès de l’obertura, amb les peces negres, he sortit amb una posició força còmode, però una ruptura central precipitada quan no era necessari ha permès a les blanques pressionar tàcticament el meu enroc i les simplificacions resultants han dut la partida cap a un final igualat. Davant la necessitat de guanyar he sacrificat un peó en el final d’alfils per mantenir alguna opció de victòria, però el cert és que finalment he hagut de precisar en diversos moments per poder fer les taules.

L’altra partida que decidia la classificació del grup era la que enfrontava León Hoyos contra Leitao. Aquesta ha finalitzat amb victòria del gran mestre mexicà que ha superat Leitao en el desempat, ja que ambdós han sumat 3,5 punts, gràcies al resultat particular. Jo he finalitzat en el tercer lloc amb 3 punts i per tant fora de grup de sis jugadors que prendran part en la lluita de les sis primeres places.

El grup A, que començarà a jugar-se a partir de demà a les 17:00 hores, estarà integrat pels quatre vencedors dels grups, els grans mestres Lázaro Bruzón (Cuba – guanyador grup A), Gilberto Milos (Brasil – guanyador grup B i vigent campió), Manuel León Hoyos (Mèxic – guanyador grup C) i Ivan Salgado (Espanya, guanyador grup D). Completen el grup dos jugadors, els dos millors segons desprès del quadrangular de desempat entre els quatre que s’ha celebrat aquesta tarda a partides ràpides, que han estat Julio Granda (Perú) i Rafael Leitao (Brasil).

Per la meva part jo estaré enquadrat en el grup B que lluitarà per les places 7-12. Aquest grup el formen els següents jugadors, els grans mestres Oscar de la Riva (Andorra), Andrés Rodríguez (Uruguai), Carlos Matamoros (Equador), Sergio Barrientos (Colòmbia) i els mestres internacionals Bernal González (Costa Rica) i Bryan Macias (Equador).