Tres líders al capdavant amb 4 punts

Finalitzada la 4ª ronda lideren la prova tres jugadors amb 4 punts: el GM Grec Mastrovalis Dimitrios, el MI Egipci Fawzy Adham i el MI Francès Sochacki Wojtek.

Immediatament amb 3,5 punts en el grup perseguidor trobem al Robert Alomà que avui ha guanyat amb les peces blanques al FM Belga Dardha Daniel. La partida ha estat una obertura irregular on les negres han sacrificat un peó per activitat, cosa que finalment no han aconseguit i el Robert no solament s’ha quedat amb aquest peó, sinó que ha guanyat un altre. La resta ha sigut solament una qüestió de tècnica per endur-se el punt.

Jo, per la meva part, he jugat amb la jugadora local WCM Gjergji Rozana. Amb les peces negres he plantejat la defensa Caro-Kann, i malgrat un ràpid canvi de dames, la posició s’ha complicat molt i he aconseguit un gran avantatge, però no he trobat la manera de donar el cop decisiu i de mica en mica veia, amb impotència, com les seves peces començaven a coordinar-se. Finalment ho he intentat però ja era inevitable el resultat de taules, cosa que s’ha produït a la jugada 43.

Avui pel matí els jugadors teníem una excursió molt excitant. Potser massa per mi! Hem visitat el parc natural Dajtit. Per arribar s’ha d’agafar un funicular on les cabines són com bombolles de vidre totalment transparents. Puja uns 1400 metres amb unes vistes impressionants, però pels que tenim vertigen és una prova bastant dura. De totes maneres val la pena, perquè una vegada a dalt de tot les vistes son espectaculars. Un lloc amb molts passejos i restaurants amb vistes a la ciutat.

Demà hi ha jornada doble, l’ultima del torneig, desprès jugarem una partida per dia.

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results
Retransmissió a chess24

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | Professor FEVA

2018 Tirana

Rozana Gjergji vs Raul Garcia

2018 Tirana

Raul Garcia i Robert Alomà

2018 Tirana

Sala de joc

2018 Tirana

Zona de retransmissions