Josep Mª Ribera Veganzones sots-campió de Catalunya sub16

Aquest dissabte 8 de desembre es va celebrar a la pista coberta d’atletisme de Catalunya a Sabadell el Cmapionat de Catalunya d’escacs actius per edats, concretament les categories sub8, sub10, sub12, sub14 i sub20, malgrat que aquesta darrera també incloïa la categoria sub16.

El torneig també rep el nom de Memorial David Garcia Ilundain en memòria del genial i fort gran mestre català que malauradament ens va deixar molt aviat, amb només 31 anys, degut a una malaltia terminal.

Tres jugadors del Principat, els germans Serni i Josep Mª Ribera, juntament amb en Marc Martínez, es van desplaçar dissabte fins la població catalana per prendre part en el torneig, molt exigent, ja que totes les partides, vuit rondes, es juguen el mateix dia amb un ritme de 15 minuts més 5 segons d’increment per jugada.

En Serni va prendre part a la categoria sub12 i va acabar amb 5½ punts sobre les vuit partides disputades. En general va realitzar un bon torneig i malauradament va perdre la darrera ronda amb el número u del rànquing, en Roger Bernadó del Colon Sabadell Chessy, amb el que això suposa en una prova per sistema suís, ja que el va desplaçar fins l’onzè lloc de la classificació.

Per la seva banda en Marc Martínez va participar en el grup de la seva categoria, sub14. En Marc va assolir el 50% dels punts, 4 sobre vuit rondes, acabant en el lloc 26è amb la mateixa puntuació que el 21è. Un torneig més discret, però amb bones partides que li permeten guanyar més experiència. De fet el Marc també va prendre part diumenge en el torneig Obert Memorial David Garcia Ilundain on va realitzar una molt bona actuació amb 3½ punts i millorant en prop de 50 punts el seu ELO internacional al enfrontar-se amb rivals teòricament superiors.

El millor resultat, sense cap mena de dubtes, el va tenir en Josep Mª Ribera, jugador sub16 que prenia part a la categoria sub20. En Pepe va acabar amb uns impressionants 7 punts sobre les 8 partides disputades, perdent només amb el primer classificat, Hèctor Salinas de La Lira, i quedant així, sots-campió de Catalunya de la categoria. Amb aquest resultat en Pepe completa un molt bon any així com una millora substancial en el seu nivell de joc, reflectit en el seu ELO que continua augmentant!

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20180812 Campionat Catalunya Actius Edats

El podi de la categoria sub20

20180812 Campionat Catalunya Actius Edats

Josep Mª Ribera Veganzones, sotscampió!

20180812 Campionat Catalunya Actius Edats

Els germans Ribera Veganzones

20181208 Campionat Catalunya edats Actiu

Sala de joc

20181208 Campionat Catalunya edats Actiu

Marc Martínez Gámiz (SUB14)