Crònica després de la tercera ronda

Ahir, dissabte 28 d’octubre, va començar el 5è Campionat de la Francofonia a la població de Yasmine Hammamet, concretament al Centre de Congressos Medina, al costat de l’Hotel Diar Lemdina que forma part del complex Medina Mediterrània i on es troben allotjats la majoria dels jugadors.

A les 16:00 es va realitzar la inauguració del torneig, encapçalada pel president de la Federació de Tunísia i el president de l’AIDEF. Tot seguit havia de començar la primera ronda, però malauradament no va ser possibles fins tres hores més tard del previst. La nombrosa inscripció, amb prop de 300 jugadors, va obligar als àrbitres a confirmar les inscripcions, i quan estava tot llest, problemes tècnics ho van empitjorar.

Finalment es va començar prop de les 19:00 hores, i afortunadament pels jugadors del Principat nostres interessos vam poder resoldre en victòria els nostres enfrontaments malgrat que els rivals no ens ho van posar gens fàcil. Al acabar tard, sobre les 22:30 ens vam perdre el buffet de l’hotel havent de sopar en un dels múltiples restaurants d’aquest complex d’oci.

Avui tocava jornada doble, amb ronda al matí a les 9:30 i a la tarda a les 16:00. Al matí en Raül Garcia ha tingut la partida més complicada al enfrontar-se al número u del torneig degut a la baixa de darrera hora del representant egipci, el gran mestre d’Albania Erald Dervishi. Amb les peces blanques en Raül ha tingut una partida llarga i força complicada que s’ha acabat decidint en els destrets de temps on el seu rival ha estat més encertat.

Per la seva banda l’Oscar i el Robert han sabut imposar la diferència de nivell respecte els seus rivals i han guanyat les seves partides sense gaires complicacions.

La jornada de la tarda, en canvi, es preveia més dura, tant pel nivell dels rivals com pel fet d’acumular hores de joc. En Raül s’ha recuperat del resultat del matí amb una bona victòria en una partida molt dinàmica on ha lliurat un peó a canvi d’una forta iniciativa que li ha acabat reportant el triomf i el segon punt.

En Robert ha jugat amb les peces negres enfront el mestre FIDE de Tunísia Oussama Douissa. Amb una obertura Grunfeld s’esperava una partida molt lluitada, però el seu rival ha triat un esquema molt sòlid amb les peces blanques amb l’objectiu de simplificar la posició, fet que ha acabat aconseguit moment en el que s’han signat les taules degut a que no hi havia opcions de progressar. El Robert es troba, per tant, amb 2½ punts.

Per la seva banda l’Oscar s’ha enfrontat amb les peces blanques al també mestre FIDE tunisià Zoubaier Amdouni. S’ha jugat una Siciliana variant Rossolimo que ha portat la partida a una estructura molt rígida per les negres que han hagut de defensar-se amb compte. Una seqüència de canvis ha permès que les blanques arribessin de manera forçada a un final de cavall contra alfil on les blanques guanyaven un peó i la partida. Amb aquest triomf l’Oscar es manté en el grup capdavanter amb 3 punts.

Demà jornada normal amb ronda a les 15:00 hores així que al matí es podrà aprofitar per fer una mica de turisme!

20171028 Tunísia

Sala de joc del torneig

20171028 Tunísia

Passeig per la platja!

A continuació els enllaços oficials per poder seguir el torneig: