Marc Simonet únic representant del Principat cau eliminat enfront Jordi Fluvià

Entre els dies 17 i 24 de maig es va disputar al local del Club Barcelona-Vulcà el Campionat de Catalunya Absolut 2008.

Enguany la Federació Catalana d’Escacs estrena format ja que ha passat del tradicional torneig obert dels darrers anys a un sistema K.O. al qual s’arriba per classificació.

El jugador del Principat Marc Simonet ha estat l’únic representant andorrà al obtenir la plaça com vigent Campió de Lleida, i ha hagut d’enfrontar-se al fort Mestre Internacional català Jordi Fluvià un dels joves amb més projecció de l’actualitat.

Amb el sistema d’eliminatòries a dues partides, perdre una és molt dur ja que hi ha poc espai de maniobra per la recuperació i tot just això és el que li ha passat al nostre representant. Marc va perdre la primera partida amb les peces negres després de plantejar una defensa Caro-Kann, no habitual en el seu repertori, amb l’objectiu de sorprendre al seu rival. Malauradament i malgrat obtenir una posició sana no va encertar amb el pla de joc correcte i va haver d’abandonar al perdre material.

A la segona partida, amb peces blanques i amb l’obligació de guanyar, no ha pogut passar de l’empat i el cert és que el seu rival no va tenir problemes per igualar la partida plantejant una Defensa Grunfeld.

		        ELO	1	2	T.
1	Fluvià, Jordi 	2504	1	½	1.5
2	Simonet, Marc	2299	0	½	0.5