XIX Obert Escacs Actius – Vila de Santa Coloma de Queralt

Aquest diumenge 4 de juny s’ha disputat el XIX Obert Escacs Actius – Vila de Santa Coloma de Queralt, una més de les competicions que formen el  XIX Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs.

L’edició d’enguany, organitzada per l’Associació d’Escacs Santa Coloma de Queralt, ha comptat amb la participació de 123 jugadors; els quals s’han enfrontat durant 8 rondes a ritme de 15 minuts i 5 segons d’increment per jugada.

El campió del torneig ha estat el Mestre Fide del Salauris Olexiy Bilych amb 7 punts del 8 possibles, guanyant en el desempat al Mestre Internacional Jonathan Cruz. El podi l’ha completat el Gran Mestre Karen Movsziszian amb 6.5 punts

Pel que fa la expedició andorrana, 5 jugadors del GEVA-CEA han participat en aquesta edició, dels quals Serni Ribera ha estat el millor classificat amb 5 punts, quedant en 24ena posició. En Serni ha jugat un torneig molt sòlid, guanyant a tots els rival inferiors i només cedint punts contra rivals titulats en partides molt disputades on ha tingut opcions de donar la sorpresa.

En Raul Garcia també ha aconseguit fer 5 punts, quedant en 31ena posició. En el seu cas, aquest resultat li ha servit per guanyar el premi a millor jugador veterà. A destacar les dues taules que ha fet contra rivals teòricament superiors, el Gran Mestre Daniel Alsina i el Mestre Internacional Juan Mellado.

En el grup de 5 punts també trobem a Cristofer Luke, en 33ena posició. En Cristofer ha tingut una mala ratxa en les rondes de la tarda, perdent dues rondes seguides on era favorit. No obstant, ha aconseguit revertir aquesta mala inèrcia, finalitzant el torneig amb una bona puntuació.

Amb mig punt menys, Esteve Mateu ha acabat en 40ena posició. Tot i haver fet bones partides, ha desaprofitat una bona posició en l’última ronda que l’ha penalitzat en la classificació final. A destacar les taules contra el Gran Mestre Ruslan Pogorelov.

Tanca la representació andorrana David Sinfreu en 53ena posició amb 4 punts. Una bona actuació tenint en compte que la gran majoria de partides jugades han sigut contra rivals teòricament superiors, així ho demostra els 38 punts d’ELO que s’endú com a premi.

Web del torneig
Resultats i classificacions a Chess-Results
Galeria Flickr

20230604_Santa Coloma Queralt (15)

20230604_Santa Coloma Queralt (23)

20230604_Santa Coloma Queralt (24)

20230604_Santa Coloma Queralt (25)

Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA