El GM Italià Michele Godena campió de la quarta edició del Campionat de la Francofonia

En aquesta última ronda l’italià Godena i l’espanyol Almagro han firmat taules bastant d’hora per assegurar-se quedar entre les primeres posicions. Aquest fet ha permès que 2 grans mestres, l’egipci Amin Bassem i el francès Yannick Gozzoli quedessin empatats a 7,5 punts al capdavant de la classificació.

Els desempats han fet que Godena s’emportés el torneig en primer lloc, mentre que el segon lloc ha estat per en Bassem (EGY) i el tercer lloc per Pablo Almagro (ESP), qui ha realitzat un molt bon torneig però s’ha quedat sense poder aconseguir norma de gran mestre per uns pocs punts de mitjana.

El Robert s’acomiada de la competició amb una derrota davant el Gran Mestre francès Yannick Gozzoli. Amb peces negres, el jugador d’Andorra ha escollit la Defensa Bogo-Índia per oposar-se a l’obertura de peó dama. El Yannick s’ha quedat amb una lleugera avantatge posicional que ha transformat a la llarga amb un peó de més. En Robert ha intentat defensar el final de torres resultant, però no hi havia forma.

En total el nostre representant ha fet 6,5 punts, una actuació normal tenint en compte el desenvolupament del torneig. Ha acabat el numero dotzè de la classificació general.

20161030_Menton_02

Pablo Almagro (ESP) vs Michele Godena (ITA)

20161030_Menton_04

Pablo Almagro (ESP) vs Michele Godena (ITA)

20161030_Menton_03

Yannick Gozzoli (FRA) vs Robert Alomà (AND)

20161030_Menton_01

Igor Efimov (MNC) vs Johnny Antonios (LIB)