El GM Amin Bassem no falla i suma la cinquena victòria

Aquesta cinquena ronda ha resultat molt fructífera ja que per la part alta del torneig es poden començar a veure partides d’una alta qualitat on cada cop el nivell es més igualat.

El nostre representant, Robert Alomà, avui amb les peces blanques, ha jugat un esquema sòlid anomenat Zukertort. Ja des del començament ha creat una posició d’atac passant la torre per la tercera fila, ajudant pels alfils apuntant a la diagonal. El seu rival, el suec Magnus Eriksson. no ha pogut trobar defensa i amb dos hores de joc ha hagut de rendir-se. Ara en Robert amb aquesta quarta victòria es situa per la zona mitja-alta del torneig.

Pel que fa al torneig s’ha de destacar el resultat produït en el quart tauler on el Mestre FIDE italià Di Paolo (que ahir va guanyar al representant andorrà) ha tornat a guanyar, en aquesta ocasió al Gran Mestre canadenc Alexander Lesiege i es situa al grup dels líders. Amb cinc punts, per tant, es troben quatre jugadors, el citat Di Paolo, Amin Bassem (EGY), Luc Winants (BEL) i Michele Godena (ITA).

20161026_Menton_01

Primers taulers de la cinquena ronda...

20161026_Menton_02

Robert Alomà (AND) vs Magnus Eriksson (SWE)