El MI Rolando Alarcón campió. Bona representació andorrana.

El pasat diumenge 11 de setembre es va celebrar el XIV Torneig d’Escacs Vila de Santpedor on va haver-hi una nombrosa representació andorrana amb 6 jugadors participants sobre un total de 72 jugadors inscrits.

El torneig va comptar amb la presència de 3 grans mestres, 7 mestres internacionals i 1 Mestre FIDE, per tant un nivell considerable que és molt positiu perquè els nostres jugadors més joves puguin posar a prova els seus coneixements i així comparar la seva evolució enfront rivals més experimentats.

La victòria final en solitari al totalitzar 7½ punts fou pel mestre internacional cubà que juga a les files del Torà Rolando Alarcón. Curiosament va començar el torneig amb una derrota a la primera ronda, però es va recuperar amb set victòries i unes taules en les vuit rondes següents.

Amb 7 punts, tres jugadors empatats van compartir les següents places de la classificació, el gran mestres Alexander Cuartas, i els mestres internacionals Luis Lazaro Aguero i Kevel Castaneda.

Pel que fa als nostres jugadors cal destacar la bona actuació d’en Josep Ribera Baztán, 10è classificat i per davant de diversos jugadors titulats amb 6 punts. A continuació, amb 4½ punts i 39è de la general, en Jaume Alcón Llosada, que va tenir una bona recta final de torneig per endur-se el premi al millor jugador del tram E.

Josep Mª Ribera Veganzones va acabar amb 4 punts i va ser agraciat amb el pernil que es va sortejar en el lliurament de premis! Àlex Alcón Llosada en va fer 3½ punts, mentre que tant en Serni Ribera Veganzones com en Àlfred Alcón van acabar amb 3.

20160911 Vila de Santpedor

Josep Ribera Baztan, 10è classificat

20160911 Vila de Santpedor

Jaume Alcón Llosada, guanyador Tram E

20160911 Vila de Santpedor

Mestre Internacional Rolando Alarcon, campió del torneig

20160911 Vila de Santpedor

A l'afortunat Josep Mª Ribera li va tocar el pernil!