42 Chess Olympiad - Baku 2016

Empat contra un rival de força similar


T
86 Nova Zelanda
ELO
2 – 2
88
Andorra
ELO
48.1
MF Kulashko, A
2348
0 – 1 MI Alomà, Robert
2482
48.2
MF
Wastney, S
2312
1 – 0
GM De la Riva, Oscar
2503
48.3
MF Hague, Ben
2341
1 – 0
Fernandez, Joan
2142
48.4
MF Lukey, S.G.
2217
0 – 1
MF
Garcia, Raul
2153

Avui jugàvem amb Nova Zelanda, un rival de força similar a la nostre.

Equip d'Andorra

En Robert ha fet un plantejament amb negres per intentar controlar la posició retardant l’enroc. El seu rival ha aprofitat per intentar atacar, sacrificant material. El nostre jugador ha aconseguit defensar-se, i amb el material de més poc a poc a pogut atacar ell, fins a obtenir la victòria.

DSC03242

En Oscar ha plantejat una escocesa amb blanques on el seu rival ha jugat de forma molt incisiva. El nostre jugador no ha posat be especialment la seva dama, i el negre ha aconseguit parar el possible atac del blanc, fins hi tot guanyant un peó. S’han produït tot de complicacions però el negre ha mantingut cert control de la posició, fins que el nostre jugador ha fet algun error més i ha perdut per atac.

DSC03302

En Joan ha aconseguit sortir raonablement be de l’obertura plantejant una defensa siciliana, on en no massa jugades s’han produït gran quantitat de simplificacions. El blanc ha intentat buscar activitat avançant els seus peons centrals, però el nostre jugador s’ha defensat be. Tot i així el seu rei estava en una situació parcialment compromesa, i ha fet una jugada dolenta que li ha costat dos peons, i entrar en un final perdut.

DSC03297

En Raul ha quedat raonablement be amb blanques, amb una mica més d’espai i les peces una mica més ben posades. Llavors el seu rival ha fet una jugada molt dolenta per una circumstància que no era evident a primera vista, i ha perdut una peça. El nostre jugador no ha tingut problema per imposar-se, tot i la insistència del seu rival en seguir jugant.

DSC03359

Pel que fa als encontres dels països capdavanters, entre altres en l’encontre estel•lar d’avui Rússia ha empatat amb Estats Units i India ha guanyat a Anglaterra.

DSC03343