Els grans mestres Granda, Vovk i Cori amb 6 punts

La partida de la jornada ha estat clarament la que s’ha disputat en el primer tauler, l’enfrontament entre els fos grans mestres peruans Julio Granda i Jorge Cori.

La partida no ha defraudat, ja que si algú pensava que acabaria en unes taules ràpides, s’ha allargat considerablement amb els dos jugadors lluitant per la victòria. La sensació és que les blanques han dut la iniciativa, però en cap cas no ha estat suficient per treure cap avantatge. En les complicacions tàctiques ambdós jugadors han estat força precisos i finalment s’han signat les taules al arribar a un final de torres igualat.

20160809_Ronda07_04

Jorge Cori (PER) vs Julio Granda (PER)

En el segon tauler el gran mestre d’Ucraïna Andriy Vovk no ha desaprofitat l’oportunitat per atrapar als capdavanters ja que amb les peces blanques ha guanyat clarament el mestre internacional espanyol Joaquin M. Antolí. Ha sorprès la seva elecció d’obertura, triant una variant que actualment està força en desús. De fet al mig joc s’ha arribat a una posició igualada, un cop que ha aconseguit la parella d’alfils ha pogut crear problemes al seu rival. Una greu errada d’aquest ha facilitat les coses al guanyar un peó i poc després la partida.

Després d’aquests resultats tres jugadors comparteixen el liderat, Julio Granda, Andriy Vovk i Jorge Cori amb 6 punts.

20160805_R03_013

GM Andriy Vovk (UKR)

El grup perseguidor, amb 5½ punts, està format per tant sols quatre jugadors, els grans mestres francesos Demuth i Riff, el mestre internacional del Principat Robert Alomà i el Mestre FIDE català Joan Trepat.

Joan Trepat continua fent un torneig excel·lent i en aquesta ocasió, amb les peces negres, ha estat capaç d’aguantar una posició inferior amb un peó de menys. El seu rival, però, no tenia fàcil la seva materialització i després de diversos canvis s’ha assolit un final de dames igualat.

20160807_Ronda05_22

MI Robert Alomà (AND)

Per la seva banda en Robert Alomà ha sumat un nou punt gràcies a la victòria enfront el mestre internacional d’Israel Mark A. Berkovich, un jugador habitual del nostre torneig. En Robert ha aconseguit una posició força interessant mantenint moltes peces al tauler per acabar amb un clar domini central. El desesperat sacrifici de peça del seu rival ha servit per allargar la partida, però no ha deixat escapar el triomf final.

Completa el grup el gran mestre Jean-Noel Riff que amb les peces negres ha vençut el mestre internacional i organitzador del London Chess Classic Malcolm Pein en una partida molt interessant i complicada on les blanques han sorprès amb un ràpid avanç del peó g que a la llarga han sabut aprofitar les negres degut a la debilitat de la casella f4.

20160809_Ronda07_01

MI Malcolm Pein (ENG)

Amb 5 punts es troben fins a dotze jugadors empatats, tots ells titulats llevat un, el jugador xinès Chaoruo Cai que tot just avuiha guanyat al mestre FIDE català Ivan Martínez. De fet està realitzant un torneig molt bo, demostrant que el seu nivell real és molt més elevat que el rànquing que té en l’actualitat.

20160809_Ronda07_06

Loic Cantin (FRA)

Per part andorrana, apart d’en Robert, avui cal esmentar la victòria d’en Raül Garcia enfront el francès Thierry Kozlowski, resultat que el col·loca amb 4 punts. Marc Morente també es troba amb la mateixa puntuació tot just gràcies al seu triomf davant la mestre FIDE francesa Cecile Haussernot. Un molt bon resultat que li permetrà assolir rànquing internacional.

20160805_R03_029

MF Ivan Martínez (ESP)

20160805_R03_051

José Manuel Nieves (ESP)

20160805_R03_034

David Veganzones (ESP)

20160809_Ronda07_10

Victor Alvarez (ESP)

20160805_R03_096

Mirella Oms (FRA)