Dues taules el dia de jornada doble

Les dues partides del representant del Principat disputades en la jornada doble d’avui han finalitzat amb el mateix resultat, taules.

A la ronda matinal l’Oscar ha jugat una defensa Holandesa i el seu rival ha fet un plantejament molt sòlid. Amb les peces negres l’Oscar ha decidit arriscar fins arribar a obtenir una posició interessant, malgrat que força complicada. Però tot just en els destrets de temps ha realitzat un sacrifici erroni i ha acabat amb una posició desesperada. Afortunadament el seu rival, el mestre FIDE dominicà Miguel Infante, tampoc tenia gaire temps i unes jugades ha tornat l’errada per arribar a un final de taules.

Per la tarda el seu rival ha estat el gran mestre mexicà Manuel Leon Hoyos. Desprès de l’obertura, una variant irregular del Drac Hiperaccelerat, s’ha arribat a una posició molt complicada on a canvi d’un peó les negres tenien una perillosa iniciativa. L’Oscar ha jugat correctament neutralitzant les amenaces, però una errada li ha fet perdre l’avantatge malgrat el peó de més. Les negres, lluitant per la victòria, han arriscat massa i finalment el jugador del Principat ha simplificat la posició arribant a un final amb clar avantatge al mantenir el peó de més. Quan semblava que la victòria estava aprop l’Oscar, degut als destrets de temps, ha comès una errada que ha permès al seu rival escapar-se amb les taules en un final teòric de torres.

A manca d’una ronda d’aquesta fase prèvia el grup està liderat per Rafael Leitao amb 3,5 punts mentre que Oscar de la Riva i Manuel Leon Hoyos es troben amb 2,5. La darrera jornada determinarà el lloc final de la classificació ja que precisament Leitao y Leon Hoyos s’enfronten entre ells.

20120416_Equador_04

Vista de la sala de joc

20120416_Equador_03

Vista de la sala de joc