Arrenca una nova edició del Campionat Iberoamericà

2015 Logo ibam

Aquesta tarda a les 16:00 ha començat una nova edició del Campionat Iberoamericà que enguany té l’honor de celebrar-se a Bilbao conjuntament amb el Bilbao Chess Masters on prenen part quatre jugadors de l’elit mundial.

La inauguració a anat a càrrec de l’alcalde de Bilbao que ha presentat el torneig amb la presència dels jugadors del Masters juntament amb una selecció de jugadors del VIè Campionat Iberoamericà, on destacaven el cubà Lázaro Bruzón (Campió del 2006), el peruà i jugador ben conegut al Principat, Julio Granda (Campió del 2008) i el vigent campió, el Paraguaià Axel Bachmann.

Desprès del tradicional Aurretxu de benvinguda ha començat el torneig que enguany aplega 93 participants, representant un total de 16 països.

Per la meva part el debut ha estat bo al obtenir la victòria davant el jugador local Alex Rodríguez González. Amb les peces negres el meu rival ha triat una línia irregular de la Defensa Siciliana, concretament la variant O’Kelly. Tot i així l’esquema recordava més aviat el d’una variant Alapin i les negres no han sabut trobar l’ordre de jugades precís per mantenir una posició raonable. Degut a les imprecisions ràpidament s’han trobat amb problemes on he acabat guanyant material. Després de consolidar la posició i les poques amenaces les negres han abandonat quan ja no hi havia res a fer.

En general tots els favorits del torneig han sumat avui la primera victòria, malgrat que ha hagut alguna sorpresa. La més destacada la derrota del mestre internacional Cristobal Blanco a mans del Basc Aitor Balsategui.

Demà toca jornada doble, la única del torneig, amb partides a les 9:30 i a les 16:00 hores.

20151026 BilbaoChess

Bilbao Chess 2015

20151026 BilbaoChess

Bilbao Chess 2015

20151026 BilbaoChess

Bilbao Chess 2015