Els dos darrers campions al capdavant del torneig

La primera partida en acabar de la part alta ha estat les taules entre els grans mestres Vladislav Tkachiev (FRA) i Arthur Kogan (ISR), resultat que els permet mantenir-se a la part alta amb 5 punts, però perdent el liderat.

Aquest resultat ha estat molt ben aprofitat pels grans mestres Julio Granda (PER) i Andrey Vovk (UKR), justament els campions de les dues darreres edicions, que gràcies a les seves victòries han passat a encapçalar la classificació amb 5½ punts.

[youtube]https://youtu.be/h7QqB51ZWyg[/youtube]

El gran mestre ucraïnès ha vençut amb claredat un altre dels favorits, el número quatre, el gran mestre Eduardo Iturrizaga (VEN). Amb les peces blanques ha triat un esquema no dels més teòrics avui dia, per combatre la Siciliana Taimanov utilitzada habitualment pel jugador veneçolà. Després de l’obertura la posició blanca semblava lleugerament més còmoda, però l’errada que ha atorgat a les blanques un avantatge pràcticament decisiu, ha estat un sacrifici de dama aparentment atractiu, però que tenia refutació tàctica, duent la partida a un final amb dos peons extra.

20150723 Andrey Vovk (UKR)

Andrey Vovk (UKR)

Per la seva part, la partida de Julio Granda ha resultat complicada i molt atractiva pels espectadors, com així feien veure els comentaris del xat de la retransmissió de les partides. Ambdós jugadors, malgrat el canvi de dames en l’obertura, han jugat a guanyar la partida. Tot i les complicacions sembla que les opcions estaven equilibrades, i finalment passades les quatre hores de joc el gran mestre ucraïnès ha comés una greu errada que Granda no ha desaprofitat, sumant una nova victòria que li dóna el liderat compartit amb el germà del seu rival d’avui.

20150723 Maxime Lagarde (FRA)

Maxime Lagarde (FRA)

El grup perseguidor amb cinc punts el formen sis jugadors. A part dels mencionats Tkachiev i Kogan, quatre jugadors francesos s’han col·locat amb 5 punts després de les seves victòries d’avui. Aquests són els grans mestres Lagarde, Demuth i Riff, juntament amb el mestre internacional Jolly. Com a curiositat, recordar que precisament aquest darrer enguany està convidat per l’Hotel St. Gothard, ja que va guanyar el sorteig que es va realitzar el 2014 en la cerimònia de lliurament de premis.

20150722 Mark A Berkovich (ISR)

Mark A. Berkovich (ISR)

El grup de 4½ punts ja és molt més ampli amb més de deu jugadors, tots ells amb titulacions internacionals. La ronda de demà serà important per veure quins d’ells s’afegeixen al carro capdavanter.

Per acabar, pel que fa als jugadors del Principat, tant Joan Fernández com Esteve Mateu es troben amb 3½ punts. Esteve gràcies a la seva victòria d’avui, mentre que en Joan ha aconseguit fer taules en un final complicat. Amb 3 punts Raül García i Daniel José, juntament amb Valentí Riba que avui ha superat un rival superior per aconseguir la seva tercera victòria.

20150722 Emilio Miguel Sanchez Jerez (ESP)

Emilio M. Sanchez (ESP)

Aquesta nit el temps ha permès que es pugui realitzar la barbacoa a l’Hotel St. Gothard, i demà per la nit està previst un sopar argentí al restaurant Pampa d’Arinsal.

20150722 Anatole Vlachos (FRA)

Anatole Vlachos (FRA)

20150722 Emili Simon (ESP)

Emili Simon (ESP)

20150722 Damien Caron (FRA)

Damien Caron (FRA)