Un ampli grup de 14 jugadors al capdavant amb 3 punts

Aquesta tercera ronda ha igualat encara més les forces entre els jugadors, i de fet en les primeres taules els principals caps de sèrie del torneig tenien davant a jugadors amb el títol de mestre internacional.

L’exemple més clar de la situació s’ha vist precisament en la partida del primer tauler, on el número u del rànquing, el gran mestre francès Vladislav Tkachiev ha signat les taules davant el sòlid mestre internacional espanyol Luis Javier Bernal. De fet la posició final era més còmode pel jugador espanyol, però aquest ha decidit acceptar la proposta del seu rival abans d’arriscar en la seva posició.

20150719 Ronda02

Sala de joc

Evidentment no ha estat l’únic que no ha pogut guanyar. En el mateix grup trobem també als grans mestres Maxime Lagarde (FRA) i Julen Arizmendi (ESP) que malgrat intentar-ho fins el final no han pogut doblegar la defensa dels seus rivals, els espanyols Sergio Trigo i Joan Trepat. La partida entre Arizmendi i Trepat ha estat precisament la més llarga de la ronda ja que ha acabat poc després de les 5 hores de joc.

20150720 Daniel Laclau (FRA)

Daniel Laclau (FRA)

Si passem a l’apartat de sorpreses destacades de la jornada, i esperem no deixar-nos cap, cada ronda que passa més jugadors són capaços de posar problemes i puntuar davant jugadors teòricament superiors.

Destacaríem aquí la victòria de la mestre internacional femenina Mathilde Congiu davant el mestre internacional espanyol Alfonso Jerez i també la de Alfonso Cemborain contra el mestre FIDE Ivan Martínez. Si anem una mica més avall en la classificació el francès Lionel Canonge ha superat el mestre FIDE català i habitual en el nostre torneig Emili Simon.

També mereix un comentari el jove francès Thomas Chargelegue que ha fet taules amb el Mestre FIDE Juan C. Sánchez i continua sense conèixer la derrota. El darrer resultat destacat han estat les taules d’en Francisco Marcos enfront la mestre internacional femenina Patrícia Llaneza.

20150720 Eduardo Iturrizaga (VEN)

Eduardo Iturrizaga (VEN)

Pel que fa als jugadors locals en Esteve Mateu, que es trobava amb 1½ punts ha perdut avui davant el Mestre FIDE Carles Diaz. El nostre jugador ha acceptat el sacrifici d’un peó ofert pel seu rival i no ha pogut neutralitzar la iniciativa que les blanques han obtingut a canvi.

Amb 2 punts trobem en Raül Garcia i en Joan Fernández. Ambdós han superat els seus rivals per aconseguir la segona victòria. També cal citar que en Daniel Jose (que s’ha incorporat al torneig en aquesta tercera ronda), Valentí Riba, Josep Mª Gorgues i Ferran Gras han sumat el seu primer punt.

20150720 Pauline Guichard (FRA)

Pauline Guichard (FRA)

Aquesta nit, de 21:00 a 24:00 hores, hi ha una sessió de música en directe al bar de l’Hotel St Gothard on es podran degustar un seguit de cocktails als quals se’ls ha anomenat amb diferents noms de campions del món d’escacs.

Per altra banda, demà a les 10:00 aprofitant les instal·lacions de l’hotel, es realitzarà el tradicional campionat de futbol. Hi ha diversos equips inscrits i segur que molta esportivitat!

20150720 Thal Abergel (FRA)

Thal Abergel (FRA)

20150720 Mathilde Broly (FRA)

Mathilde Broly (FRA)

20150720 Joel Leost (FRA)

Joel Leost (FRA)