Primeres sorpreses del torneig

La segona ronda del torneig ens ha lliurat les primeres sonades sorpreses. La més increïble s’ha produït en el tercer tauler on el gran mestre argentí Fernando Peralta ha perdut amb les peces negres davant el mestre FIDE escocès Neil Berry. Cal aclarir però que ha perdut per temps ja que no ha fet el moviment número 40 pensant que ja havia arribat al control quan en realitat li faltava una jugada, però la confusió s’ha produït al tenir anotat a la planella una jugada més. El seu avantatge era pràcticament decisiu.

Alvar Alonso (ESP)

Alvar Alonso (ESP)

També ha «punxat» el cap de serie número u del torneig, el veneçolà Eduardo Iturrizaga que no ha pogut passar de les taules davant el mestre FIDE escocès Iain Swan. El cert és que la partida li ha estat molt complicada ja que Swan, conduint les peces blanques, ha pres una forta iniciativa i en diversos moments ha semblat tenir al seu rival entre les cordes. Finalment les negres han pogut simplificar la posició per arribar a un final de torres on compensaven el peó de desavantatge amb l’activitat de les seves peces.

David Norwood (AND)

David Norwood (AND)

Poques sorpreses més, però cal dir que diversos jugadors teòricament favorits no han pogut passar de les taules i d’altres han hagut de suar de valent per aconseguir la victòria. Aquest ha estat el cas de Adrien Demuth contra Andrew Green, Víctor Lillo amb Thomas Cherki, partides que han finalitzat en taules. El grup de jugadors amb dos punts és molt ampli, i caldrà esperar més rondes per veure l’evolució.

Fiona Steil-Antoni (LUX)

Fiona Steil-Antoni (LUX)

Per part andorrana, David Norwood és precisament un dels jugadors amb dos punts. Avui ha guanyat en una bona partida l’espanyol Francisco Javier Cuenca. Raül Garcia i Joan Fernández es mantenen amb un punt després de les seves derrotes. Malauradament en Joan no ha pogut aprofitar una bona posició davant el mestre internacional anglès Lawrence Trent. Amb mig punt Esteve Mateu, Diana da Rocha i Arnau Jansat.

Patricia Llaneza (ESP)

Patricia Llaneza (ESP)

Demà pel matí no hi ha cap activitat programada i per tant fins a les 15:30 hores no és tornaran a citar davant dels taulers. Cal recordar que a partir de demà i fins dissabte les rondes s’iniciaran a les 15:30.

Diana da Rocha (AND) - Joaquin Sevillano (ESP)

Diana da Rocha (AND) – Joaquin Sevillano (ESP)