Derrota per 1 a 3 davant Lituània


T
88
ANDORRA
elo
1-3
67
LITUÀNIA
elo
47.1
GM De la Riva, Oscar
2540
½-½
GM Malisauskas, Vidmantas
2451
47.2
MF
Simonet, Marc
2291
0-1
MI Beinoras, Mindaugas
2346
47.3
MF Garcia, Raül
2193
½-½
MF
Vedrickas, Tautvydas
2344
47.4
Jose, Daniel
2133
0-1
MI
Labeckas, Kestutis
2378

La selecció andorrana ha patit una nova derrota en la jornada d’avui, en aquest cas davant l’equip de Lituània, una selecció teòricament superior ja que surt amb el número 67 del rànquing i que de fet ja ens havia guanyat en les darreres olimpíades a Khanty-Mansysk.

Andorra vs Lituània

Andorra vs Lituània

L’encontre ha començat amb les taules en el primer tauler de l’Oscar davant el gran mestre Malisauskas. Amb les peces blanques el jugador del Principat ha triat un esquema irregular per combatre la Siciliana del seu rival evitant així les variants més conegudes per la teoria. Després de l’obertura la posició ha quedat molt bloquejada i en els intents per obrir el centre i prendre així la iniciativa l’Oscar ha consumit molt temps. Quan s’han produït les ruptures centrals les blanques disposaven de un alleugeríssim avantatge, però el cert és que ha estat insuficient per lluitar per la victòria i poc després s’han signat les taules en una posició igualada.

Azerbaijan vs Rússia

Azerbaitjan vs Rússia a la primera taula

La partida en el quart tauler a càrrec d’en Daniel Jose ha estat la més complexe e interessant de les quatre d’avui. En Daniel ha lliurat una peça en el mig-joc a canvi de dos peons que degut a les simplificacions de peces es tornaven perillosos en el final. En els destrets de tems, però, en Daniel no ha encertat amb les millors jugades i finalment el seu rival ha controlat els peons negres amb la seva peça guanyant la partida gràcies als seus peons passats en l’altre flanc.

Ucraïna vs Espanya

Ucraïna vs Espanya

En el tercer tauler en Raül Garcia ha aconseguit l’altre mig punt per l’equip andorrà. Tot i estar molta estona en el mig-joc lleugerament inferior en Raül ha sabut neutralitzar les amenaces, simplificar la posició i arribar a un final on el possible avantatge del jugador de Lituània era mínim, moment en el que s’han acordat les taules.

Rússia vs Polònia

Rússia vs Polònia, primera taula de la olimpíada femenina

La partida d’en Marc Simonet en el segon tauler ha estat la darrera en acabar i la seva derrota ha estat un preu molt alt per una partida que ha estat en tot moment molt igualada i on el jugador andorrà s’havia defensat correctament de les amenaces del seu rival. Malauradament un greu error li ha portat a perdre el peó de a5, un peó que ha estat decisiu perquè el seu rival s’endugués el punt.

Tatiana i Nadezhda Kosintseva

Els dos primers taulers de Rússia femení, les germanes Kosintseva

Pel que fa al capdavant de la classificació Rússia s’ha quedat en solitari en el primer lloc gràcies a la seva victòria d’avui enfront Azerbaitjan combinada amb la derrota de Armènia enfront Xina. Rússia lidera el torneig amb 6 victòries i un empat convertint-se, per tant, en l´únic equip que suma 14 punts.

Anna Matnadze (ESP)

La gran mestre espanyola Ana Matnadze

Gary Kasparov

L’ex-campió del món Gary Kasparov es troba aquests dies per Istanbul