Victòria davant Fiji que ens permet remuntar posicions


T
133
FIJI
elo
½-3½
88
ANDORRA
elo
62.1
CM Prasad, Calvin
2002
½-½
GM
De la Riva, Oscar
2540
62.2
Arora, Neel
1861
0-1
MF Simonet, Marc
2291
62.3
CM
Gondar, Sanmogam
1929
0-1
MF
Garcia, Raül
2193
62.4
Singh, Jasvindar
0-1
Jose, Daniel
2133

En aquesta sisena jornada l’equip d’Andorra ha superat clarament Fiji per un ampli resultat el que ha permès l’equip recuperar posicions en la classificació general i anotar-se la segona victòria d’aquestes olimpíades tot just ara que ens trobem en l’equador del torneig.

20120902_Istanbul_96

La delegació andorrana a la plaça Taksim

La primera partida que ha acabat ha estat tot just la única que no ha acabat en victòria. L’Oscar, amb les peces negres, ha jugat una partida bastant anivellada tot i que en tot moment, degut a la diferència d’elo respecte el seu rival, ha buscat maneres de desequilibrar la posició. En el mig-joc, i mitjançant un sacrifici de dama per dues torres ha aconseguit la iniciativa i un lleuger avantatge, però poc després ha comés una errada que ha aprofitat el seu rival per igualar la partida i oferir l’empat. Com en aquell moment el matx es presentava molt favorable, l’Oscar ha acceptat les taules ja que la posició no donava per més.

Fiji vs Andorra

Fiji vs Andorra

Poc després de finalitzar la partida del primer tauler en Marc Simonet en el segon donava el primer punt per l’equip del Principat. En Marc amb les peces blanques ha controlat en tot moment les amenaces del seu rival gràcies al control de l’espai central. Finalment ha pogut crear diverses amenaces i ha acabat guanyant la dama del seu rival que ha quedat atrapada en el flanc de rei. Aquesta victòria és la primera del jugador escaldenc que fins el moment havia desaprofitat moltes partides avantatjoses sense endur-se el punt.

Rússia vs Armènia

Rússia vs Armènia, el matx de la jornada que ha acabat 2-2!

En Raül ha donat la segona victòria per l’equip després de guanyar la seva partida en el tercer tauler. Mitjançant una complicada defensa Tarrasch, les negres han acabat capturant un peó en el flanc de dama el que ha permès al Raül prendre un avantatge decisiu en el final resultant. El seu rival per intentar complicar ha lliurat un peça, però després de controlar el peó passat de les blanques aquestes han abandonat la partida.

Xina vs Rússia

Xina vs Rússia, primera taula olimpíada femenina

La darrera victòria de l’equip s’ha produït en el quart tauler on en Daniel Jose s’ha imposat al seu rival que tot just debutava avui ja que fins el moment no havia estat alineat pel seu equip. En Daniel ha sortit de l’obertura amb avantatge d’espai i bones perspectives d’atac en una posició amb enrocs en flancs oposats. Tot i així s’ha complicat la partida en els destrets de temps, però un cop controlades les amenaces del rival ha acabat amb diversos peons d’avantatge en un final de torres, que ha acabat precipitadament al deixar-se una torre el seu rival.

Anna Muzychuk (SLO)

Anna Muzychuk d’Eslovènia, la jugadora amb més ELO de la olimpíada femenina

Ahir, aprofitant la jornada de descans, la delegació al complet va passar el dia per la zona més turística de Istanbul, gaudint de les impressionants mesquites, el Palau de Topkapi o el basar Egipci (el gran basar tanca els diumenges) entre d’altres. Us posem un petit tast amb dues fotografies, però recordeu que com sempre en podeu trobar més a la galeria de Flickr.

20120902_Istanbul_09

Sultanahmed Camii (Mezquita Azul)

20120902_Istanbul_84

Impressionants vistes de les mesquites…