Un altre dia per a la història. L’equip masculí està realitzant la millor olimpíada d’escacs mai vista

Avui l’equip a empatat amb la fortíssima selecció de Cuba, un altre excel·lent resultat de la nostra selecció nacional. L’equip no ha donat per perdut mai el matx i els nostres rivals s’han anat posant nerviosos al veure el gran nivell dels nostres jugadors. Després d’un inici en que semblava tenir avantatge Cuba, amb els seus quatre grans mestres, les coses han anat canviant.

En el 3r tauler, Óscar De la Riva feia una partida molt posicional i molt bona tenint fins i tot avantatge, però les coses es complicaven i els dos jugadors acordaven taules en no voler arriscar i perdre la posició i la partida.

En el 2n tauler, el rival del Jordi Fluvià agafava avantatge i tot i els esforços per recuperar la igualtat i fins i tot guanyar no ha pogut ser enfront un rival d’aquest nivell i s’ha perdut després de més de cinc hores.

En el 1r tauler, Lance Henderson sortia amb una obertura i una posició que no el deixava gairebé ni es sentia confortable però ha sabut aguantar, igualar la posició i fins i tot tenir avantatge. Al final en una posició de taules i aguantant molt bé s’ha signat l’empat.

Tot depenia del 4t tauler on l’heroi de la jornada ha estat el Josep Maria Ribera. Després d’un inici on quedava en una posició inferior ha resolt amb esforç i paciència una situació en contra i fent un ànalisi i uns càlculs excel·lents a capgirat la situació i ha guanyat la partida de forma formidable. Aquest punt donava l’empat a la selecció enfront un tot mundial d’aquest esport.

Demà un altre rival de nivell, Israel, ens posarà a prova en la que serà la 9a ronda.

 

Andorra perd per la mínima davant Portugal

Perdre solament per 2,5 a 1,5 davant Portugal és un bon resultat tenint en compte el potencial del equip Lusità. Però d’acord al desenvolupament de les partides Andorra mereixia molt més.

La Maria ha perdut al quart tauler amb les peces blanques una partida amb enrocs oposats on les negres han aconseguit un atac desistiu.

La Silvia al tercer tauler ha aconseguit una molt important victòria després d’una complicada partida.

El matx ara estava igualat i quedaven les partides de l’Andrea al primer tauler i l’Ariadna al segon. Totes dues tenien avantatge suficient per guanyar, però les coses s’han anat complicant i primer l’Ariadna ha comés una errada que l’ha deixat en posició perduda i després l’Andrea amb poc temps ha escollit passar a un final que ha acabat en taules.

Després de vuit rondes l’equip femení està demostrant que pot competir i puntuar amb equips molt experimentats.

 

Martí Martínez Balastegui

Martí Martínez Balastegui

Developing Instructor | Capità Selecció Masculina

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor | Capità Selecció Femenina