Bona jornada dels equips andorrans. Victòria de l’equip femení sobre Eswatini (SWZ) per 2,5 a 1,5

Avui l’equip Andorrà ha treballat de valent per endur-se el matx.

La primera partida en acabar ha sigut la de l’Ariadna que ha imposat un peó lliure en un final molt ben jugat. La següent partida ha estat la de la Jana al quart tauler. La partida ha estat equilibrada en tot moment i s’han signat les taules en un final d’alfils de diferent color.

La Maria al tercer tauler ha sortit molt bé de l’obertura però un error de càlcul l’ha deixat en posició molt inferior. Tot i així ha lluitat durant més de quatre hores, però no ha pogut evitar la derrota.

En aquest moment el matx estava empatat 1,5 a 1,5, per tant el resultat de la partida al primer tauler defensat per l’Andrea seria el resultat del matx. La partida ha tingut molts alts i baixos, per moments semblava que s’emportaria el triomf l’equip de Eswatini, però afortunadament pel nostres interessos una mala elecció de les negres ha donat la possibilitat d’arribar a un final avantatjós que l’Andrea no ha desaprofitat.

Desprès de quatre jornades l’equip femení porta 4 punts de 8 possibles millorant clarament les expectatives inicials.

Victoria masculina per 3 a 1 enfront Hong Kong

Els joves jugadors de Hong Kong estan molt per sobre de l’ELO que indiquen, estan en progressió i tenen un gran futur com equip. Tot i posar-nos les coses molt difícils l’equip andorrà aconsegueix una gran victòria i ja portem 3 punts de quatre possibles.

L’esforç, la motivació i les ganes de guanyar s’han vist reflectides avui en el nostre equip que no acceptava les taules demanades insistentment per l’equip rival. Hem sortit dels últims de la sala, amb més de 800 taulers i quan només quedaven onze, tres eren dels nostres, mostra de la lluita i l’entrega fins a l’últim moment d’aquest gran equip.

En el 4t tauler, l’adversari del Serni Ribera ha plantejat en una obertura espanyola l’atac Marshall que comporta un sacrifici de peó a canvi d’un fort atac. El Serni ha neutralitzat aquest atac i amb un contra joc contundent ha decidit la partida al nostre favor.

Els altres tres taulers han tancat gairebé la sala de joc. En el tercer tauler l’Óscar de la Riva amb una obertura Holandesa ha controlat la partida i pressionant des de l’inici ha guanyat qualitat. Tot i els esforços del rival per mantenir les opcions de taules l’Óscar s’ha endut la victòria després de 75 jugades i 5 hores i quart de joc.

En el 2n tauler Jordi Fluvià ha obert la partida amb e4 i el seu adversari a plantejat la defensa siciliana variant Pelikan i en una partida dura i igualada s’han signat les taules després d’una lluita aferrissada de 5 hores i 20 minuts.

En el 1r tauler Lance Henderson ha jugat contra el peó dama la defensa semi eslava variant merano i amb molta lluita i esforç per no atorgar unes taules demanades insistentment pel rival finalment amb canviat de material s’han donat aquestes desitjades taules per Hong Kong.

L’equip està demostrant molta força en aquestes primeres rondes i porta 3 punts de 4 possibles. Demà juguem contra Perú en un encontre que segurament serà difícil i apassionant.

Volem agrair també la feina dels fotògrafs de la FIDE i de Chessable ja que gràcies a ells podem disposar de material gràfic de les rondes dins la sala de joc on els jugadors i capitans tenen prohibit l’accés de dispositius electrònics i càmeres.

 

Martí Martínez Balastegui

Martí Martínez Balastegui

Developing Instructor | Capità Selecció Masculina

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor | Capità Selecció Femenina