Derrota lògica davant un rival molt superior en rànquing


T
34
SUÈCIA
elo
3,5-0,5
88
ANDORRA
elo
47.1
GM Grandelius, Nils
2562
1/2
MI
De la Riva, Oscar
2540
47.2
GM
Tikkanen, Hans
2570
1-0
MF Simonet, Marc
2291
47.3
GM
Berg, Emanuel
2576
1-0
MF
Garcia, Raül
2193
47.4
GM Carlsson, Pontus
2511
1-0
Fernández, Joan
2090

En la cinquena ronda ens ha tocat un rival, Suècia, qui té pocs punts per la inesperada derrota ahir contra els Emirats Àrabs Units.

L’Òscar ha quedat una mica millor amb negres doncs coneix millor aquest tipus de posicions, que juga des de fa anys. Peró quan els dos rivals començaven a tenir poc temps, i en una posició favorable, no ha jugat massa precís i s’ha deixat un peó. Tot seguit ha aconseguit activar-se el suficient perquè el blanc no pogués progressar, ja que aquest tenia que defensar el seu flanc de rei dèbil. Després d’una repetició de jugades s’han acordat taules malgrat que el jugador del Principat es trobava amb dos peons de meyns.

L'equip d'Andorra a l'entrada de la sala de joc

La selecció andorrana a l’entrada de la sala de joc

En Marc ha jugat be l’obertura amb blanques contra un mur de pedra del seu rival, qui ha sacrificat un peó per tenir opcions de complicar la partida mitjançant un atac al rei blanc. Aquest sacrifici segons l’ordinador no és massa precís doncs hi havia forma de defensar-se i quedar-se amb el peó de més, però el nostre jugador no ha trobat com activar-se i el negre ha atacat de forma clara i decisiva. Ha estat una llàstima perquè si en lloc de Cd5 en Marc hagués jugat Td7 hauria posat amb molts problemes al seu rival.

Suecia vs Andorra

Suècia vs Andorra

En Raül amb una Defensa Siciliana poc habitual ha controlat l’obertura del seu rival, qui ha decidit atacar amb força al rei negre. Si be aquest no ha aconseguit massa avantatja, sí que ha debilitat la posició del rei negre i ha aconseguit algunes caselles fortes per les seves peces, el que li garantia la iniciativa. No semblava, però, que hi hagués massa forma de progressar. En aquell moment en Raül no ha vist una petita combinació i ha perdut un peó central, que més que el material el problema era que permetia que l’atac del blanc fos decisiu, havent d’abandonar poques jugades més tard.

Armenia vs Ucraïna

Armènia vs Ucraïna, el matx de la jornada!

En Joan ha jugat amb solvència l’obertura i no ha tingut problemes per controlar tot intent d’activació del seu rival. Tot hi així ha gastat molt temps per aconseguir-ho. Finalment però s’ha arribat en un final on el negre tenia alguna mínima opció donada la seva majoria de peons en el flanc de rei així com per tenir un alfil contra el cavall del Joan, qui malauradament, ja sense temps, ha fet un error greu que li ha costat el cavall i la partida.

USA vs Txèquia

Txèquia vs USA

Pel que fa als primers classificats, destaca la victòria de Rússia enfront Hongria, amb victòria de Grischuk davant Almasi, acabant la resta de partides en taules. En l’altre encontre estrella de la jornada, Armènia ha derrotat Ucraïna amb la única victòria d’Aronian, número dos del món, enfront Ivanchuk. Estats Units no ha pogut passar de l’empat davant Txèquia. En canvi Croàcia ha donat la sorpresa guanyant França per la mínima.

Els amics Espanyols han superat amb facilitat Paraguai per 3,5 a 0,5.

Antoaneta Stefanova (BUL)

Antoaneta Stefanova, primer tauler de Bulgària

Demà diumenge és el primer dia de descans que aprofitarem per fer turisme i algunes compres pel centre de Istanbul, una megalòpolis amb molts segles d’història que supera àmpliament els 10.000.000 d’habitants.

20120901_Ronda05_28

Rússia vs França

Mezquita Azul

La Mezquita Azul…