Derrota per 1 a 3 enfront Nigèria


T
88
ANDORRA
elo
1-3
151
NIGÈRIA
elo
41.1
GM De la Riva, Oscar
2540
1-0
MI
Adu, Oladapo
2227
41.2
MF
Simonet, Marc
2291
0-1
Kigigha, Bomo
41.3
Jose, Daniel
2133
0-1
Oragwu, Chukwunonso
41.4
Fernández, Joan
2090
0-1
Adesina, Adeyinka

Avui l’equip ha acabat l’encontre amb el mateix resultat que la ronda d’ahir, però malauradament a la inversa, o sigui que s’ha perdut per 1 a 3, guanyant tant sols en el primer tauler.

Nigèria, malgrat sortir amb un número de rànquing molt baix és un equip enganyós ja que tres dels seus integrants no tenen ELO internacional degut, suposadament, a que només juguen competicions en el seu país i per tant el seu nivell de joc és molt més superior. Hem intentat anar amb compte ja que precisament els seus resultats anteriors ja feien preveure que el matx seria complicat.

Andorra vs Nigeria

Andorra vs Nigèria

La primera partida en finalitzar ha estat la derrota en el segon tauler d’en Marc Simonet que tornava a l’equip després del descans a la ronda d’ahir. La seva partida ha estat diabòlica i terriblement complicada ja que ambdós jugadors s’han ficat molt aviat en una posició molt difícil d’avaluar. En Marc ha sacrificat un peó a l’obertura a canvi de desenvolupament e iniciativa a l’hora que evitava l’enroc del rei rival. Unes jugades després ha lliurat un segon peó i una qualitat, mantenint sempre bones opcions. Malauradament en els destrets de temps el jugador andorrà ha comès una errada de càlcul quedant-se amb una posició perduda unes jugades després que el seu rival no ha desaprofitat.

USA vs India

USA vs India

L’Oscar ha tornat la igualtat al marcador gràcies a una bona combinació d’atac sobre el rei rival i s’ha refet així de la derrota que patir ahir. El cert és que en el mig-joc la seva partida era complicada però un parell d’imprecisions del seu rival li han permès muntar un fort atac contra l’enroc curt que li ha proporcionat guanys materials que han resultat decisius.

França vs Anglaterra

França vs Anglaterra

En el tercer tauler en Daniel Jose ha perdut poc temps després i per tant el matx es posava molt coll avall ja que la posició d’en Joan tampoc donava esperances. En Daniel s’ha quedat en una posició desesperada al passar per alt un truc tàctic senzill que especulava amb la situació del seu rei a la casella f2. Malgrat que ha continuat jugant esperant algun possible error del seu rival, aquest no s’ha produït i ha acabat perdent.

Judith Polgar (HUN)

Judith Polgar (HUN)

Amb el resultat advers el Joan es trobava amb una posició amb peça de menys sense opcions de defensa i també ha acabat perdent la partida. En el mig-joc en Joan s’ha ficat en complicacions que al final no li han resultat favorables i el seu rival ha guanyat amb claredat.

Regina Pokorna (SLK)

Regina Pokorna (SVK)

Tot just aquest matí hem fet la primera visita al centre històric d’Istanbul, aprofitant per veure Santa Sofía, La Mezquita Azul i el Gran Bazar. Degut a que l’hotel es troba a uns 10 kilòmetres de distància i que les partides comencen a les 15:00 no ens ha donat temps de gaire més… De totes maneres diumenge tenim la primera jornada de descans i per tant aprofitarem per fer les oportunes visites amb més calma i realitzar algunes compres al Gran Bazar sembla que continua sent interessant de preu com ja recordàvem de la visita l’any 2000 ja que en aquella ocasió les olimpíades també es van celebrar a Istanbul.

Zàmbia femení

Zàmbia

Gran Bazar

De visita pel Gran Bazar…

Ens acomiadem de la crònica d’avui amb un vídeo corresponent a la tercera ronda. Si entreu al canal d’escacsandorra a Youtube en trobareu uns quants més!

[youtube]http://youtu.be/V_YHCAYJ0Gw[/youtube]