Un grup de vuit jugadors al capdavant amb 3 punts

Després de tres rondes tant sols un grup de vuit jugadors es troba al capdavant de la classificació després d’encadenar tres victòries consecutives. Els primers caps de sèrie no han fallat i d’aquesta manera els grans mestres Julio Granda (PER), Andriy Vovk (UKR), Tamas Banusz (HUN) i Jorge Cori (PER) s’han desfet dels seus rivals amb claredat.

20160805_R03_012

GM Julio Granda (PER)

Els altres quatre jugadors que els acompanyen al capdavant de la classificació són el gran mestre francès Maxime Lagarde que ha superat l’espanyol Alejandro Barbero, el mestre internacional danès Simon Bekker-Jensen que ha fet el mateix davant el mestre FIDE Ivan Martínez, i el també mestre internacional francès Pierre Barbot que ha superat al mestre internacional rus Mikhail Archangelsky. Completa el grup el primer jugador del Principat classificat, el mestre internacional Robert Alomà que ha sumat la tercera victòria enfront el jugador espanyol Javier Nieves.

Tamas Banusz (HUN)

GM Tamas Banusz (HUN)

Altres jugadors de la part alta del rànquing no han pogut passar de l’empat, i així Adrien Demuth (FRA), Jakob Vang Glud (DEN) i Sam E. Collins no han pogut superar als seus rivals. De fet aquí cal destacar els bons resultats de l’argentí Emanuel Cimer i el francès Mehdi Ben-Abed, que sense titulació internacional han posat molts problemes als seus rivals. En aquest grup de jugadors amb 2½ punts, s’han recuperat de les taules d’ahir els grans mestres Prohaszka (HUN) i Kogan (ISR) amb clares victòries.

Cristian Aranda (ESP)

MF Cristian Aranda (ESP)

Si ahir vam tenir diverses sorpreses, avui han hagut jugadors que han continuat mostrant que el seu nivell real és més alt que el seu teòric. La Mestre FIDE francesa Isabelle Malassagne ha fet taules amb el mestre internacional anglès Malcolm Pein, Patrícia Llaneza (ESP) amb el Mestre FIDE Joan Trepat (ESP), i la sub12 Maria Eizaguirre ha superat Daniel Garrido (ESP). Bon resultat per les tres que demostra que el resultat d’ahir no va ser una casualitat.

Cai Chaoruo (CHN)

Cai Chaoruo (CHN)

Abans de començar la ronda s’ha fet un sorteig d’entrades gratuïtes per Caldea. De fet està previst que el proper dilluns, a les 10:00, un grup de jugadors i acompanyants realitzin la tradicional visita al centre Termolúdic. Com sempre el sorteig s’ha seguit amb atenció, però pocs han estat els que s’han quedat amb el premi!

A les 20:30 un bon grup de jugadors s’ha dirigit a les instal·lacions del Prat Gran d’Escaldes-Engordany per prendre part en el partit de futbol que tradicionalment s’organitza al llarg de l’open. Enguany ha canviat l’horari habitual, del matí a la nit, però ha tingut una excel·lent acceptació ja que després de la partida serveix per desestressar-se i treure adrenalina!

Cyrielle Montpeurt (FRA)

Cyrielle Montpeurt (FRA)

Demà a les 10:00 està previst, a la Sala Àgora de la Casa Pairal d’Andorra la Vella, el Gran Prix d’Escacs de ràpides. Aquesta edició ha batut tots els rècords fins el moment amb 91 jugadors inscrits. La llista ja es troba disponible a Gran Prix. De fet la nòmina impressiona amb 12 Grans mestres, 1 mestre internacional i nombrosos mestres FIDE. De fet, amb una dotació en premis de 1.525€, és segurament el torneig amb més premis de tot el territori català, i sense cap mena de dubte, un dels més forts pel nivell dels participants.

Max Orteu (ESP)

Max Orteu (ESP), un dels afortunats amb les entrades a Caldea!

20160804 Retransmissio

Pantalla de retransmissió