Victòria davant el gran mestre Andrés Rodríguez

L’Oscar ha sumat la segona victòria consecutiva dins el grup B d’aquesta fase final davant el gran mestre d’Uruguai Andrés Rodríguez. La partida ha estat en tot moment molt complicada ja que les blanques tenien avantatge d’espai i el representant andorrà ha reaccionat al centre per obrir el jo buscant activitat per les seves peces. Les blanques han dut a terme un pla molt ambiciós i finalment han realitzat un sacrifici de torre aparentment guanyador, però havien omès la defensa tàctica de les negres el que ha permès l’Oscar mantenir l’avantatge de material i guanyar la partida.

Amb aquesta victòria Oscar de la Riva es troba amb 2,5 punts empatat en el segon lloc del grup amb el gran mestre equatorià Carlos Matamoros que avui ha fet taules amb Sergio Barrientos. El líder del grup, amb 3,5 punts, continua sent el jugador de Costa Rica Bernal González que avui ha obtingut una nova victòria enfront el jugador equatorià Bryan Macias.

Els resultats en el grup A han deixat sol al capdavant de la classificació amb 3 punts el gran mestre peruà Julio Granda al vèncer el gran mestre mexicà Manuel León Hoyos. A tant sols mig punt es troben els grans mestres Ivan Salgado i Gilberto Milos que avui ha donat la sorpresa al imposar-se al número u del torneig, el cubà Lázaro Bruzón. La darrera jornada, demà a les 10:00 hores, enfronta Salgado amb Granda i per tant aquesta partida resultarà decisiva per conèixer el nou campió iberoamericà.