Empat en la quarta ronda

Aquest matí els jugadors hem anat a fer la visita guiada proposada per l’organització per conèixer una mica la zona. Em agafat el ferri, hem visitat una ferreteria i una estàtua de «The Seal Woman». La veritat que el millor de la visita ha estat la companyia dels jugadors amb en Renato i Paris, ja que la visita en sí, hem perdut moltes hores i pràcticament no hem vist res de nou. Cal comentar que el temps no acompanya aquests dies, ja que fa molt de fred, boira i vent.

A la tarda s’ha disputat la quarta ronda. Ha estat una partida molt dura, un altre dia amb jornada maratoniana de més de cinc hores de joc. He jugat amb el jugador de Jersei Belzo Krzystof, a priori inferior en rànquing no obstant això s’ha de demostrar al taulell. Al començament semblava que havia quedat força bé, però desprès em fet diversos canvis de peces i no he vist una forma clara de seguir. He intentat sacrificar un peó per compensació, a priori semblava interessant però el blanc s’ha defensat bé. Finalment als destrets de temps he comés una errada i el meu rival ha obtingut una posició guanyadora. No obstant això no ha vist la forma correcta de guanyar i he pogut salvar mig punt.

Amb els resultats d’aquesta ronda encapçalen la classificació Helgi Ziska i Igor Efimov, ambdós amb 4 punts gràcies a les seves victòries d’avui. A un punt i mig ens trobem els perseguidors, en Fred Berend i jo mateix.

Demà es la cinquena ronda, partida dura davant un dels líders en Helgi Ziska de les illes Feroe.

Crònica: Robert Alomà Vidal

  • Web oficial del torneig.
  • Fotos a la web oficial del torneig.
  • Flickr FEVA.
  • Resultats i classificació a chess-results.
  • Retransmissió en directe a chess24.
  • Retransmissió en directe a ChessBomb.
  • Retransmissió en directe a Follow Chess.