Bon inici del representant del Principat

Un cop disputades les dues primeres rondes del IV Campionat Iberoamericà que s’està disputant a Quito (Equador), el representant del Principat, Oscar de la Riva ha començat amb bon peu i es troba amb 1,5 punts en el Grup C.

A la primera ronda es va enfrontar amb les peces blanques enfront en gran mestre Bolivià Oswaldo Zambrana. A la partida es va plantejar una variant Rossolimo i en el mig joc es va arribar a una posició força complexe, on a canvi de deixar-se doblar dos peons a la columna b les blanques aïllaven les peces negres del flanc de dama. Probablement les blanques gaudien d’un lleuger avantatge, però el cert és que resultava complicat incrementar la pressió. Dues imprecisions seguides per part de Zambrana van atorgar una forta iniciativa a l’Oscar que a partir d’aquest moment no va donar opcions al seu rival guanyant la partida amb claredat.

20120415_Equador_60

Vista de la sala de joc a l'Hotel Dann Carlton Quito

El rival de la segona jornada ha estat el gran mestre de Brasil Rafael Leitao, per ELO el jugador més fort del grup. L’Oscar de la Riva ha repetit blanques i novament ha triat un esquema irregular per sorprendre al seu oponent. L’Oscar ha aconseguit el seu objectiu i en una posició aparentment sosa ha pogut desenvolupar un fort atac sobre l’enroc rival. Leitao s’ha defensat amb molta tenacitat i precaució, però tot i així semblava que no podria aguantar totes les amenaces. Finalment l’Oscar no ha encertat amb el millor pla i s’han signat les taules per repetició de jugades quan el temps començava a escassejar i l’avantatge gairebé s’havia esvaït.

Demà toca jornada doble amb partides a les 10:00 i 17:00 hores.

20120415_Equador_01

Retransmissió en pantalla pel públic assistent

20120415_Equador_09

Els assistents a la visita a la Ciudad Mitad del Mundo

20120415_Equador_14

Punt geogràfic la meitat del món!