Primera victòria de la fase final

L’Oscar de la Riva ha aconseguit en aquesta tercera jornada la primera victòria d’aquesta fase final, grup B. Amb les peces blanques ha vençut el gran mestre colombià Julio Barrientos en una partida força complicada e interessant. De fet el representant del Principat ha sacrificat un peó a l’obertura a canvi de la parella d’alfils i un clar domini del tauler, però el seu rival s’ha defensat amb tenacitat i la partida s’ha decidit quan els destrets de temps començaven a aparèixer. L’Oscar ha guanyat dos peons i ha neutralitzat les darreres amenaces del seu rival per sumar així la primera victòria.

El líder del grup continua sent el representant de Costa Rica que avui ha fet taules i per tant suma 2,5 punts. Amb 2 punts es troba Carlos Matamoros i amb 1,5 Oscar de la Riva i Andrés Rodríguez.

En el grup A el gran mestre espanyol Ivan Salgado ha atrapat Julio Granda al capdavant de la classificació al vèncer el mexicà Manuel Leon Hoyos. Els dos jugadors tenen 2 punts.

20120419_Equador_02

Grup A - Julio Granda (PER) vs Gilberto Milos (BRA)

20120419_Equador_03

Grup B - Andres Rodríguez (URU) vs Bryan Macias (ECU)