Nodrida representació andorrana en el torneig

Del dia 1 al 9 d’agost es va celebrar a la Pobla de Lillet un torneig d’escacs en el que la delegació andorrana va participar enviant un total de 7 jugadors.

Pot semblar que el Torneig de la Pobla de Lillet és un torneig més d’escacs, però no és així, sinó que són 9 dies en el que es respira acolliment d’un Poble amb voluntat ferma de fer-se un lloc en quan a gaudiment del nostre esport.

Els propis habitants són protagonistes d’una història que s’inicia quan el turista entra al Poble, doncs hi ha pintures amb cares dels seus propis habitants al parc del Poble.

El nens poden estar ocupats durant tot els dies, amb excursions, piscina, campionat de ping-pong i visites a museus.

Fins i tot tenen activitat durant la nit, doncs en Chuli, un organitzador del torneig, gestiona un pub de caire local en el que permet que els nens juguin a escacs amb un San Francisco sense alcohol.

L’experiència del nostre jovent ha estat excel·lent, repassem l’actuació dels nostres jugadors:

Tant l’Eric CASANOVAS com en Valenti RIBA han fet un torneig seriós malgrat no s’hagi traduït amb una puja important d’elo.

L’Eric ha fet 5.5 punts perdent tant sols 2 partides, amb els números 3 i 4 del ranking. El seu joc és madur i és estrany que tingui un ranking tant baix. Probablement, si continua jugant pujarà força el seu nivell. Destacar de l’Eric que va guanyar al Gran Mestre Karen MOVSZESIAN a la sessió de simultànies realitzada per aquest.

En Valentí també ha fet 5.5 punts, pujant el seu ranking i mostrant una progressió constant.

El Pepe RIBERA, ha fet també 5.5 punts, pujant també el seu ranking.

Del Pepe destacar el domini tàctic al torneig i a les simultànies que va jugar contra el Gran Mestre, que va fer s’emportés la victòria i la seva felicitació de part del Gran Mestre per la tàctica de la partida.

I, finalment, els protagonistes dels torneig han estat els dos benjamins de la delegació, en Marc MARTINEZ i el Serni RIBERA que amb la seva actuació han pujat 113 i 87 punts d’ELO.

La participació en el torneig dels nostres jugadors ha estat gràcies a la política de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra de fer jugar als seus jugadors. De ben segur que en un futur proper donarà resultats.

Signat: Josep RIBERA BAZTÁN

2017 Open La Pobla de Lillet

Open de La Pobla de Lillet 2017

2017 Open La Pobla de Lillet

Open de La Pobla de Lillet 2017

2017 Open La Pobla de Lillet

Open de La Pobla de Lillet 2017

2017 Open La Pobla de Lillet

Open de La Pobla de Lillet 2017

2017 Open La Pobla de Lillet

Open de La Pobla de Lillet 2017