XX Obert Escacs Actius – Vila de Santa Coloma de Queralt

Aquest diumenge 2 de juny s’ha disputat el XX Obert Escacs Actius – Vila de Santa Coloma de Queralt, una competició més que forma part del XX Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs.

L’edició d’enguany, organitzada per l’Associació d’Escacs Santa Coloma de Queralt, ha estat un èxit de participació, superant el límit inicial de 130 jugadors. Finalment, 161 jugadors s’han enfrontat durant 9 rondes a un ritme de 15 minuts amb 5 segons d’increment per jugada.

El campió del torneig ha estat el Mestre Internacional del Salauris, Olexiy Bilych, amb 8 punts dels 9 possibles, revalidant el títol i guanyant en el desempat al Mestre FIDE local, Vicenç Esplugues. El podi l’ha completat el Mestre FIDE del Terrassa, Joan Pomes.

Pel que fa a l’expedició andorrana, 9 jugadors del GEVA-CEA han participat en aquesta edició, dels quals Esteve Mateu ha estat el millor classificat amb 6.5 punts, quedant en 10a posició. A destacar les seves victòries contra el Mestre Internacional Jonathan Alonso i una de les promeses dels escacs catalans, Hugo Uber. Aquesta actuació li ha servit per guanyar el segon premi de tram d’ELO.

El següent classificat andorrà ha estat Raül Garcia amb 6 punts i 27a posició, amb una actuació sòlida que li ha permès pujar ELO. Amb 5½ punts trobem Sergi Pham (31a posició) i Cristofer Luke (39a posició); el Sergi ha fet un bon torneig que li ha permès pujar 18 punts d’ELO, mentre que en Cristofer ha acusat una mala ratxa de resultats enmig del torneig. David Sinfreu ha acabat en 53a posició amb 5 punts, seguint amb una dinàmica de resultats positius, tot i que un error en l’última ronda ha embrutat una actuació que estava sent molt bona.

Tanca la representació andorrana la família Muratet Carmona, una mostra més del compromís familiar amb el món dels escacs.

La Júlia i l’Alexandra han acabat amb 4.5 punts, quedant en 77a i 82a posició respectivament; una bona actuació que els servirà com a preparació de cara a la 45a Olimpíada d’escacs, que se celebrarà al setembre a Budapest. A destacar la victòria de la Júlia envers la campiona de Catalunya, Elisabeth Riera. En Jordi Muratet ha acabat en 118a posició amb 3½ punts i l’Olga Carmona en 153a posició amb 1½ punts.

L’entrega de premis ha comptat amb un sorteig de productes locals, on en Cristofer Luke ha estat un dels afortunats en guanyar un pernil.

Per acabar, felicitar l’Associació d’Escacs Santa Coloma de Queralt per l’èxit d’aquesta edició!

Web del torneig
Resultats i classificacions a Chess-Results
Galeria Flickr

20240602 XX Obert Santa Coloma de Queralt

20240602 XX Obert Santa Coloma de Queralt

20240602 XX Obert Santa Coloma de Queralt

20240602 XX Obert Santa Coloma de Queralt

20240602 XX Obert Santa Coloma de Queralt

20240602 XX Obert Santa Coloma de Queralt

Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA