Bona actuació de la delegació andorrana al II Salou Chess Festival sub-2200

Del 29 d’abril al 1 de maig del 2017, es va celebrar el II Festival de Salou sub-2200; un torneig d’aficionats per un rànquing inferior a 2.200 ELO FIDE el qual és interessant per a nens i per aquells que ja no ho són tant per poder gaudir del joc i d’unes petites vacances acompanyats de família i amics.

La delegació andorrana estava composta per quatre famílies, els SÁNCHEZ, ALCÓN, MARTÍNEZ i RIBERA, quatre famílies amb jugadors d’escacs d’Andorra ben avingudes que van fer que l’estància hagi estat d’allò més agradable.

9 jugadors en total han participat en els dos tornejos, el primer a un ritme d’una hora més increment de 30 segons, sis rondes durant tres dies, i el segon unes ràpides el dissabte a la nit.

20170430 Salou Chess Festival - Ronda 4

La delegació andorrana... bé, els més joves!

El joc mostrat dels jugadors ha estat excel·lent. Aquest joc mostrat, és, sens dubte, resultat del programa de tecnificació de la Federació Andorrana d’Escacs que ha implantat aquest any mitjançant els tres professors de la Federació, en Oscar de la Riva, Robert Alomà i Raül Garcia.

En particular a destacar el següent;

El joc mostrat per l’Àlex ALCÓN LLOSADA ha estat seriós, jugant partides de caire estratègic, mostrant un nivell molt superior al rànquing que té amb rivals amb molta diferència d’ELO. L’Àlex ha fet 2.5 punts perdent la darrera ronda, però ha obtingut 43 punts d’ELO FIDE, prova del bon nivell mostrat.

Probablement el nivell de l’Àlex es veurà augmentat substancialment en els pròxims anys doncs es un jugador dur, constant, madur i amb ganes d’aprendre.

El Pepe RIBERA ha tingut un bon torneig, mostrant com aval al seu joc una tàctica desendreçada però molt efectiva, obtenint 3.5 punts i 78 punts d’ELO. Destacar el bon torneig de les ràpides, guanyant a un jugador 2.180 FIDE i fent taules amb un altre jugador de 2.170 FIDE -2.298 català- quan estava guanyat.

La tàctica del Pepe és el seu aspecte diferenciador, que ha donat maldecaps als jugadors més experimentats del torneig.

20170501 Salou Chess Festival

No tot és jugar! Hora de dinar!

El Marc MARTÍNEZ ha fet el torneig que s’esperava d’ell. En Marc està adquirint maduresa en el seu joc. Col·loca bé les peces i obté bones posicions. Sens dubte un jugador a seguir en els pròxims anys doncs s’espera una progressió en atenció a la seva capacitat.

El Marc SÁNCHEZ ha sorprès al sotasignant d’aquestes línies. En Marc és un bon jugador que juga amb lògica, és centrat i es pren en serio la partida, virtuts que sempre donen resultat a futur.

El Jaume ALCÓN ha presentat unes credencials habituals en el seu joc, doncs sorprèn amb cops tàctics. Ha fet una performance de 1651 i el torneig li ha reportat un augment d’ELO de 47 punts, senyal del bon joc desplegat en el campionat.

En Serni és un jugador que té una progressió constant. No és estrany que el seu joc vagi cada cop a més. Encara no té ELO però ha fet una performance de 1480, raó per la que cal ser optimista de cara al futur doncs cada cop mostra un joc mes madur.

I el benjamí de la delegació, en Roger, ha estat un jugador encara desconegut però donarà molt a parlar si continua pel mateix camí, doncs té hàbits del seu germà en quan a l’actitud i es mostra molt constant en les partides. Pren decisions encertades. Destacar el joc mostrat amb la primera partida amb un rival teòricament molt superior, però mostrant solidesa i dificultats al joc del rival.

En fi, un bon torneig per repetir en edicions posteriors.

Crònica de Josep RIBERA

20170429 Salou Chess Festival - Torneig ràpides

Roger Sánchez Sala (sub10)

20170430 Salou Chess Festival - Ronda 4

Serni Ribera Veganzones (sub10)

20170430 Salou Chess Festival - Torneig ràpides sub12

Marc Sánchez Sala (sub12)

20170430 Salou Chess Festival - Torneig ràpides sub12

Marc Martínez Gámiz (sub12)

20170429 Salou Chess Festival - Torneig ràpides

Jaume Alcón Llosada (sub12)

20170430 Salou Chess Festival - Ronda 3

Àlex Alcón Llosada (sub14)

20170501 Salou Chess Festival - Ronda 6

Pepe Ribera (sub14)

20170429 Salou Chess Festival - Rondes 1 i 2

Martí Martínez

20170429 Salou Chess Festival - Rondes 1 i 2

Alfred Alcón

20170501_LliuramentPremis (6)

Pepe Ribera, millor sub14 del torneig

20170430 Salou Chess Festival - Torneig ràpides sub12

Marc Martínez, campió del torneig de ràpides sub12