Clara victòria enfront San Marino

La segona jornada del campionat ha estat molt diferent i l’equip ha aconseguit una clara victòria enfront San Marino per 3,5 a 0,5.

L’encontre ha començat amb la victòria en el primer tauler d’Oscar de la Riva que conduint les peces negres ha passat per sobre del seu rival. Les blanques han plantejat un esquema molt sòlid, però dues imprecisions en el mig joc han cedit la iniciativa i l’Oscar ha sacrificat un peó per aconseguir mobilitzar totes les peces. Davant l’atac el jugador de San Marino no ha pogut neutralitzar les amenaces i ha hagut d’abandonar quan les pèrdues de material eren irremissibles.

20110816_Vidareidi_15

A Vidareidi podem trobar paisatges impressionants...

Poc després d’aquesta partida ha finalitzat la que s’esteva jugant en el quart tauler on en Daniel Jose ha signat les taules. El resultat ha estat molt positiu ja que la posició del jugador del Principat era molt delicada, però afortunadament el seu rival no ha trobat la millor continuació. En Dani no ha pogut aprofitar el fet de jugar amb les peces blanques ja que el jugador de San Marino ha sabut neutralitzar la iniciativa i ha igualat la partida tot just sortir de l’obertura.

San Marino vs Andorra

San Marino vs Andorra

La tercera partida en finalitzar ha estat la del tercer tauler amb la victòria per en David Monell. En David, com ja ens té acostumats, ha tingut una partida terriblement complicada i de caràcter molt tàctic, però ha calculat més que el seu rival i ha sabut explotar la exposada posició del rei contrari en el centre del tauler per acabar aconseguint l’escac i mat.

Sala de joc

Vista de la sala de joc...

En Raül ha estat el darrer en acabar i amb la seva victòria s’ha pogut ampliar el resultat final. La partida ha estat de tall posicional i el jugador andorrà ha anat millorant la col·locació de les seves peces en una posició tancada on gaudia d’un lleuger avantatge. Malgrat la resistència de les negres les blanques han convertit l’avantatge posicional en material, guanyant primer un peó i un segon més endavant, i ambdós peons han estat suficients per aconseguir el punt final.

Demà tenim la primera jornada doble i per tant ens espera un dia força cansat. Pel matí ens enfrontarem a les 10:00 a Luxemburg, l’equip més fort segons el rànquing inicial, mentre que a les 16:00 el rival serà Guernsey.

M. 10   SMR Elo 6   AND Elo ½ :3½
1.1 CM Volpinari Danilo 2048 GM De La Riva Aguado Oscar 2534 0 – 1
1.2 CM Maccapani Massimiliano 2091 FM Garcia Raul 2213 0 – 1
1.3 Cecchetti Roberto 1911 Monell Camarasa David 2206 0 – 1
1.4 CM Righi Ezio 2091 Jose Queralto Daniel 2111 ½ – ½


Daniel Jose

Daniel Jose

20110816_Vidareidi_11

L'equip realitza la passejada de grup...