xxixopen

Nova victòria de Georgiev que el torna a deixar lider en solitari

El gran mestre búlgar Kiril Georgiev torna a liderar el torneig en solitari, després de la seva victòria d’avui amb les peces blanques enfront el gran mestre espanyol Julen Arizmendi en 53 moviments. La partida ha estat molt complexa ja que Arizmendi, amb una posició aparentment prometedora, ha sacrificat una peça a canvi de la iniciativa, però Georgiev ja ha demostrat en aquest torneig les seves capacitats defensives, i poc a poc ha neutralitzat les amenaces fins imposar el material d’avantatge en un final.

Amb aquesta victòria es postula com a clar candidat al títol malgrat que la ronda de demà pot ser decisiva ja que el seu immediat perseguidor, Dan Zoler, es troba a tant sols mig punt.

Hotel Sant Gothard

Open Internacional d'Andorra

És curiós trobar-nos novament en Dan Zoler en el segon lloc de la classificació a manca de dues rondes del final. El jugador israelià està tornant a demostrar el seu nivell, ja que com va fer l’any passat, està superant a jugadors teòricament més forts. Avui ha guanyat amb les peces blanques el gran mestre veneçolà Eduardo Iturrizaga, el número quatre del torneig, en una partida de tall posicional on ha aprofitat la presència d’alfils de diferent color combinats amb peces pesades. En aquest tipus de posicions l’alfil atacant pot resultar decisiu ja que es molt difícil d’aturar, com ha passat a la partida.

Primeres taules...

Open Internacional d'Andorra

En el tercer lloc, amb cinc punts i mig, es troba un grup de vuit jugadors, entre ells els grans mestres Damljanovic i Peralta, números tres i cinc del torneig. De fet la partida d’avui enfront Marc Narciso, que ha acabat en taules, ha estat una de les més llargues del torneig ja que ha superat les cinc hores i mitja de joc, en un final on el jugador català ha hagut de defensar durant moltes jugades el fet de tenir una qualitat de desavantatge.

Entre aquests jugadors destaca la presència de la gran mestre femenina hindú Tania Sachdev després de vèncer amb les peces negres al gran mestre romanès Mihail Marin. La resta de jugadors que integren aquest grup de puntuació, a part dels citats són Almeida, Arizmendi, Ibarra i Caspi.

Branko Damljanovic (SRB)

Open Internacional d'Andorra

Entre els jugadors que estan lluitant per aconseguir normes internacionals, avui cal destacar les victòries de l’israeilà Evgeni Karasik, enfront el mestre internacional espanyol Alfonso Jerez, i la del monegasc Pierre Villegas que s’ha desfet del mestre internacional ucraïnès Mikhail Klenburg. També està realitzant un bon torneig la jugadora d’Israel Maya Porat, que avui ha tornat a puntuar amb un jugador superior el mestre internacional Pedro Mascaró.

Jose Carlos Ibarra (ESP)

Open Internacional d'Andorra

El primer jugador del Principat a la classificació continua sent, malgrat la derrota d’avui, David Norwood amb quatre punts i mig. Malauradament ha desaprofitat una posició molt interessant davant el gran mestre cubà Omar Almeida. En David ha trobat un doble sacrifici de peó que li atorgava un clar avantatge, però tot just després no ha encertat amb la millor continuació i el seu rival no ha desaprofitat l’ocasió per controlar la partida i acabar enduent-se la victòria.

Dan Zoler (ISR)

Open Internacional d'Andorra

Fernando Peralta (ARG)

Open Internacional d'Andorra

Amb quatre punts trobem Joan Fernández, que fins el moment està realitzant un actuació molt meritòria, i avui ha signat les taules amb Jordi de la Riva en una partida que cap dels dos ha esta capaç de desequilibrar. Els següents jugadors locals a la classificació porten tres punts i mig, Raül García, Daniel José, Esteve Mateu i Marc Torrent. Altres resultats destacats avui han estat les victòries d’en Valentí Riba i Alex Trojman davant jugadors amb rànquing internacional.

Adina-Maria Hamdouchi (FRA)

Open Internacional d'Andorra

Maria Galera (AND)

Open Internacional d'Andorra