xxixopen

L’espanyol Julen Arizmendi atrapa Kiril Georgiev

El gran mestre espanyol Julen Arizmendi ha atrapat al capdavant de la classificació el gran mestre búlgar Kiril Georgiev i ara tots dos jugadors lideren el torneig amb 5,5 punts.

Eduardo Iturrizaga vs Yuri González... a tenis taula!

Open Internacional d'Andorra

Això ha estat possible gràcies a que la partida entre Marc Narciso i Kirili Georgiev ha finalitzat en unes lluitades taules al arribar a un final de reis igualat. De fet al llarg d’una bona estona ha semblat que el jugador català dominava la posició i les negres només podien defensar-se, però l’avantatge de les blanques no ha estat suficient i Georgiev ha neutralitzat poc a poc les amenaces fins forçar un final de taules.

Kiril Georgiev (BUL)

Open Internacional d'Andorra

Julen Arizmendi no ha desaprofitat l’ocasió i conduint les peces blanques no ha donat lleva al seu rival, el gran mestre cubà Omar Almeida. Les negres han utilitzat un esquema irregular per combatre el peó de dama, però s’han trobat amb problemes molt aviat ja que el jugador espanyol ha jugat de manera molt incisiva i directa, posant en problemes al rei rival, problemes que finalment no han tingut defensa.

Omar Almeida (CUB)

Open Internacional d'Andorra

Amb cinc punts hi ha un grup integrat per set jugadors. Per una banda el ja citat Marc Narciso, i l’acompanyen els grans mestres Damljanovic, Iturrizaga i Peralta, i tres mestres internacionals, Ibarra, Zoler i Caspi. Els grans mestres han imposat avui els seus coneixements enfront jugadors experimentats, malgrat que no han tingut partides fàcils. Pot ser Ibarra i Zoler han guanyat amb més facilitat, en canvi la sorpresa del grup és el jove Israel Caspi que avui ha vençut al seu compatriota Artur Kogan en una llarga partida que ha tancat la ronda d’avui al voltant de les 21 hores.

Julen Arizmendi (ESP)

Open Internacional d'Andorra

El grup perseguidor amb quatre punts i mig és molt més ampli i està encapçalat pel número dos del torneig, Hicham Hamdouchi, que avui ha signat les taules enfront el gran mestre cubà Yuri González. Dins d’aquest grup de puntuació trobem el primer jugador del Principat classificat, en David Norwood, després de vèncer amb les peces blanques en una partida de tall posicional el jugador francès Emile Nass.

Marc Narciso (ESP)

Open Internacional d'Andorra

Amb tres punts i mig trobem els següents jugadors andorrans classificats. En Daniel José que avui ha guanyat amb les peces negres el belga Ben Tuerlinckx i Joan Fernández que avui ha fet taules enfront el mestre internacional israelià Mark A. Berkovich en una partida on ha desaprofitat un avantatge decisiu.

Jordi de la Riva (ESP)

Open Internacional d'Andorra

Altres resultats de jugadors del Principat destacats han estat les victòries d’en Marc Torrent, Josep Mª Gorgues i Francesc A. López.

Judith Hendrix (NED)

Open Internacional d'Andorra

Avui la ronda continuarà amb el típic torneig «B», ja que un nombrós grup de participants gaudiran d’un sopar argentí al restaurant Pampa d’Arinsal.