xxixopen

Georgiev es postula com a ferm candidat al títol a falta d’una ronda

A falta de la darrera jornada de demà, el gran mestre búlgar Kiril Georgiev, número u del torneig, continua liderant en solitari la classificació amb set punts al signar avui les taules, després de 46 moviments, contra el gran mestre francès Hicham Hamdouchi, número dos del rànquing. Amb les peces negres Georgiev ha plantejat una sòlida obertura Petroff, i malgrat que ha cedit una lleugera iniciativa al seu rival, les blanques en cap moment han pogut desnivellar la partida.

Els primers taulers de la ronda 8

Open Internacional d'Andorra

El guanyador de l’edició anterior, el mestre internacional israelià Dan Zoler, és l’únic perseguidor immediat del búlgar amb 6,5 punts, que ha de guanyar demà i esperar el improbable error de Georgiev, que fins ara no ha mostrat cap debilitat, per aspirar a la renovació del títol. Avui Zoler també ha entaulat amb les peces negres contra el gran mestre espanyol Julen Arizmendi, en una partida on ha hagut de defensar-se en un final amb un peó de desavantatge, però l’activitat de les seves peces era compensació suficient.

Julen Arizmendi (ESP)

Open Internacional d'Andorra

A la tercera posició i amb sis punts trobem un ampli grup de tretze jugadors, i entre ells destaquen Hamdouchi, Damljanovic i Iturrizaga, números dos, tres i quatre del torneig respectivament. Precisament el gran mestre veneçolà avui ha vençut un altre dels caps de sèrie l’argenti Fernando Peralta en una complicada partida en que tots dos han lluitat pel punt des del primer moment, ja que el perdedor s’allunyava de les posicions capdavanteres.

De fet, la lluita ha estat una constant en tots el primers taulers i malgrat que algunes partides han acabat en taules, fins el moment tots els jugadors estan arriscant i lluitant pel punt a cada partida.

Tania Sachdev (IND)

Open Internacional d'Andorra

Els altres jugadors que integren aquest grup són Arizmendi, Almeida, Kogan, Ibarra, Narciso, Caspi, González, Riff, Das i Sachdev. la jornada de demà pot suposar per qualsevol d’ells ficar-se entre les primeres posicions de la classificació i en algun cas pot suposar l’obtenció de normes internacionals.

Marc Narciso (ESP) vs Israel Caspi (ISR)

Open Internacional d'Andorra

En l’àmbit local, continua com a primer jugador del Principat el gran mestre David Norwood amb cinc punts, després de les taules d’avui contra la jugadora d’Israel Maya Porat. En David ha tornat a desaprofitar una clara posició guanyadora i segons les seves pròpies paraules «I can easily see five movements but not only one, chess is very difficult».

Patricia Llaneza (ESP)

Open Internacional d'Andorra

Amb quatre punts es troben els següents jugadors del Principat, Raül García, Daniel José, Joan Fernández i Esteve Mateu. D’entre ells avui només ha perdut en Joan Fernández, que ja tenia els quatre punts a la ronda anterior. La seva rival, la gran mestre femenina Adina-Maria Hamdouchi ha dominat posicionalment tota la partida i no ha donat opcions al jugador andorrà. Els altres tres jugadors han fet taules en aquesta jornada. En Raül i en Dani davant rivals teòricament inferiors, en canvi Esteve ha puntuat davant un jugador amb més ELO.

Vista sala de joc

Open Internacional d'Andorra

Per altra banda avui ha aconseguit una nova victòria el campió juvenil d’Andorra Marc Pericas, enfront un rival amb més rànquing, el danès Erik R. Nielsen a qui ha superat clarament.

Carolina Malkovets vs Jan Jonker

Open Internacional d'Andorra

La partida de la jornada, però, ha estat la que ha enfrontat en el darrer tauler, Carolina Lacuesta, la jugadora més petita del torneig contra el francès Jan Jonker, ja que entre ells dos «només» hi ha la petita diferència de 68 anys. La victòria, com no, ha estat per la benjamina del torneig.

Irina-Luiza Marin (ROU) vs Alfonso Jerez (ESP)

Open Internacional d'Andorra

Demà, amb la ronda matinal a les 9:30, finalitzarà la vint-i-novena edició del Open Internacional d’Andorra.

Hotel Sant Gothard

Open Internacional d'Andorra