xxixopen

Només quatre dels caps de sèrie cedeixen mig punt

Aquesta segona jornada s’ha caracteritzat especialment pel cansament d’alguns jugadors, ja que combinar un torneig de partides ràpides pel mati, amb una partida de nivell per la tarda és força complicat i els participants del Gran Prix ho han notat a les seves carns amb partides força llargues.

Eduardo Iturrizaga (VEN)

Open Internacional d'Andorra

Malgrat que la resistència ha estat força més elevada que ahir el cert és que la gairebé totalitat dels caps de sèrie han guanyat les seves partides. Això sí, alguns d’ells després de prop de cinc hores de joc, com ha estat el cas dels grans mestres Hamdouchi, Peralta, Narciso o la gran mestre femenina Tania Sachdev.

Tania Sachdev (IND)

Open Internacional d'Andorra

Les sorpreses més destacades han estat a càrrec del català Roland Albets que ha fet taules amb les peces negres enfront el gran mestre espanyol Gabriel del Rio, recent vencedor de l’open de Montcada, i la del jove jugador israelià Or Ben Porat, que en una partida força llarga i complexa on el jugador del Principat David Norwood ha desaprofitat un clar avantatge i finalment ha permès al seu rival obtenir les taules.

També han estat destacables les taules del belga Van Steenwinckel davant el mestre FIDE Victor Lillo i de la jugadora holandesa Judith Hendrix, que ha obtingut el mateix resultat davant el mestre català Jordi de la Riva.

Patricia Llaneza (ESP) i Julen Arizmendi (ESP)

Open Internacional d'Andorra

Pel que fa als resultats dels jugadors locals, no ha estat una bona jornada pels que ahir van obtenir la victòria. Llevat de les taules d’en David Norwood, cap altre jugador ha pogut puntuar. En Marc Torrent ha perdut fàcilment davant la jugadora israeliana Maya Porat; Raül García ha comés una imprecisió en el mig joc que ha permès al grana mestre espanyol Julen Arizmendi prendre la iniciativa i guanyar la partida. En Joan Fernández i en Daniel José han defensat posicions lleugerament inferiors enfront mestres internacionals experimentats i finalment han perdut les seves partides.

José Manuel Nieves (ESP)

Open Internacional d'Andorra

La nota positiva l’han donat l’Esteve Mateu, en Marc Pericas, en Joan Moscoso i l’Arnau Jansat, que han aconseguit la seva primera victòria, i amb més valor pel que fa el Marc i l’Arnau que s’han imposat a rivals teòricament superiors. També són destacables les taules d’Eric Casanovas, malgrat que fins i tot podia haver lluitat per la victòria.

Erik Rene Nielsen (DEN) vs Carolina Lacuesta Malkovets (AND)

Open Internacional d'Andorra