De la Riva líder en solitari després de les dues victòries d’avui

Aquesta jornada doble ha resultat molt profitosa per Oscar de la Riva que ha pogut sumar dos nous punts i encapçala la classificació del torneig en solitari amb 5½ punts.

La ronda matinal, en que ha jugat amb les peces negres enfront el representant de Jersei, Tito Kahn, ha durat prop de dues hores i mitja degut a la solidesa de la posició del seu rival, que li ha costat molt doblegar. De fet al llarg de molta estona la posició era igualada, però les negres han aprofitat la seva oportunitat amb una ruptura central que els ha atorgat la iniciativa. A partir d’aquí l’Oscar ha pressionat de valent la posició de les blanques fins obtenir un peó d’avantatge. En el final, però, no ha calgut guanyar tècnicament ja que les blanques han entrat sense adonar-se’n en una xarxa de mat perdent així la partida.

Per la tarda la partida ha estat molt més relaxada ja que l’Oscar, aquest cop amb les peces blanques, ha sortit de l’obertura, un esquema irregular contra la Siciliana, amb avantatge gràcies a una decisió un tant estranya del seu rival, Peter Kirby, representant de Guernsei. Amb avantatge d’espai i desenvolupament les blanques han pogut preparar tranquil•lament la ruptura central necessària per obrir la posició negra i poc després s’ha endut la victòria gràcies als guanys materials.

Demà toca jornada de descans i està planificada una excursió per Larnaca i després Lefkara on es visitaran unes bodegues de vi i es farà un dinar en un restaurant típic xipriota per tots els jugadors i acompanyants.

De la Riva (AND) vs Kirby (GCI)

Efimov (MNC) vs Olsen (FAI)

Vista de la sala de joc...

A continuació els enllaços corresponents per poder seguir el torneig: