xxixopen

Dotze jugadors amb tres punts.

Un cop finalitzada aquesta tercera ronda, el grup capdavanter s’ha escurçat considerablement i tant sols dotze jugadors han aconseguit la tercera victòria consecutiva, assolint així el cent per cent dels punts.

Dins d’aquests jugadors trobem el jove mestre internacional Israel Caspi, que avui ha vençut amb les blanques el segon cap de sèrie del torneig, el francès Hicham Hamdouchi. La partida ha estat molt complexa ja que les negres han lliurat dos peons a canvi d’obtenir la iniciativa, però Caspi ha sabut mantenir la calma en tot moment, neutralitzar les amenaces rivals, fins aprofitar el material d’avantatge i aconseguir la victòria.

Vista parcial de la sala de joc

Open Internacional d'Andorra

També es destacable la presència dins d’aquest grup del mestre FIDE Alexey Bykov, que avui ha vençut al gran mestre espanyol Gabriel del Rio i que confirma la bona actuació que va realitzar ara fa unes setmanes a l’Open Internacional de Sanxenxo.

L’altra victòria més o menys sorprenent ha estat la del jove mestre internacional d’Israel Gil Popilski contra el mestre internacional hindú Das Arghyadip, un bon resultat com el del seu company Caspi, per lluitar en la recerca de la norma de gran mestre internacional.

Fernando Peralta vs Tania Sachdev

Open Internacional d'Andorra

Dins de la part alta del torneig alguns dels caps de sèrie avui no han pogut passar de les taules. Els resultats més destacables han estat les taules de Branko Damljanovic (número tres del torneig) enfront el mestre internacional rus Vasily Gagarin, i les de Fernando Peralta (número cinc del torneig) davant la gran mestre femenina hindú Tania Sachdev. Dins d’aquest grup també trobem un parell de partides amb el mateix resultat, el català Victor Vehi enfront José Carlos Ibarra i les de Mark Berkovich davant el gran mestre cubà Yuri Gonzalez.

Mihail Marin (ROM)

Open Internacional d'Andorra

El primer jugador local a la classificació és el gran mestre David Norwood, que avui ha guanyat amb molta facilitat la jugadora holandesa Judith Hendrix que fins al moment estava realitzant un torneig sorprenent ja que parteix amb el número 121 del rànquing inicial. En David suma per tant 2.5 punts.

Amb dos punts trobem en Raül García i en Daniel José, que malgrat han tingut una forta oposició per part dels seus rivals han acabat imposant-se. En Joan Fernández té 1.5 punts després de les taules d’avui enfront l’espanyol Miguel Bas.

Pel que fa als més petits, la sub14 Maria Galera ha desaprofitat una opció excel·lent per aconseguir la victòria enfront un jugador teòricament superior, el català Josep Clanchet, tot i que les taules finals són un bon resultat.

Maya Porat (ISR)

Open Internacional d'Andorra

Avui s’ha realitzat el sorteig d’entrades a Caldea, gràcies a la col·laboració del centre termolúdic d’Escaldes. Els afortunats visitaran el centre el proper dimecres al matí juntament amb tots aquells jugadors que decideixin relaxar-se abans de la partida de la tarda.

Vista parcial de la sala de joc

Open Internacional d'Andorra