El Col·legi dels Pirineus campió de sub12 i el Col·legi Janer campió de sub10

Aquest diumenge 9 de juny pel matí s’ha disputat la 26ena edició del Campionat Escolar d’Andorra que enguany ha patit una davallada de participació respecte l’anterior.

De fet per problemes de calendari, degut a l’ascens a Divisió d’Honor catalana la passada temporada del GEVA-CEA, aquesta tradicional competició per equips s’ha hagut de celebrar a finals de curs en lloc dels mesos de febrer o març com era habitual i això ha fet que moltes escoles no poguessin presentar el seu equip complert, refusant així la participació.

20130609_Escolar Equips_03

Vista de la sala de joc, el Centre de Congressos d'Andorra la Vella

A la categoria sub12, i degut a una baixa de darrera hora, han pres part 6 equips. El Col·legi dels Pirineus, ha estat el primer equip en liderar el torneig amb dues victòries per 4-0 en les dues primeres jornades. Ha estat capaç de mantenir el primer lloc fins el final i l’únic encontre que no ha pogut guanyar ha estat el que l’ha enfrontat davant el segon classificat, el col·legi Sant Ermengol, que ha finalitzat 2-2.

La tercera plaça ha estat tota una sorpresa ja que ha estat per l’Escola Francesa de La Massana A, amb un equip molt jove (han fallat a darrera hora els més grans!) que han sabut competir en una categoria superior pujant finalment al podi dels campions.

20130609_Escolar Equips_01

Vista de la sala de joc, el Centre de Congressos d'Andorra la Vella

A la categoria sub10 s’ha vist per primera vegada en aquesta competició com un equip era capaç de convertir totes les partides jugades en victòries. Així ho ha fet el col·legi Janer que ha totalitzat 28 punts dels 28 possibles, una xifra rècord que posa el llistó molt elevat de cara a les futures edicions del torneig. La seva superioritat ha estat tant aclaparadora que a manca d’una ronda pel final eren campions matemàticament, però el cert és que els seus jugadors no s’han relaxat aconseguint així aquest impressionant 100% de la puntuació.

La segona plaça ha estat per l’escola Francesa d’Andorra que ha finalitzat ha 7,5 punts del campió, però que ha sabut consolidar el segon lloc al superar al tercer classificat en 4 punts. El tercer lloc ha estat per l’escola Francesa d’Encamp amb 16,5 punts que ha pogut arribar al podi en les darreres jornades on ha lluitat i superat altres equips amb opcions.

20130609_Escolar Equips_09

Taula 1, categoria sub10

Un cop finalitzades les partides s’ha realitzat el lliurament de premis, amb la presència del Secretari d’Estat d’Esports, Sr. Jordi Cerqueda i el President de la FEVA, Francesc Rechi entregant trofeus pels jugadors dels tres primers equips classificats i una medalla commemorativa del torneig per a tots els jugadors participants.

A continuació les classificacions finals:

Classificació Final – SUB12

	
1r	Col.legi Pirineus 17.0
2n	Sant Ermengol	 15.5
3r	FRA Massana A   9.0
4t	Lycée       8.5
5è	ESP Encamp	  5.5
6è	FRA Escaldes	  4.5

Classificació Final – SUB10

 1 Janer      28 
 2  FRA Andorra A  20.5   
 3  FRA Encamp    16.5   
 4  AND Massana   14.5
 5  AND Sant Julià  13
 6  Col. Pirineus B 12
 7  Sant Ermengol B 11.5
 8  FRA Massana B  10.5
 9  Sagrada Família 8
 10  AND Andorra   5
20130609_Escolar Equips_28

Campió sub12, Col.legi dels Pirineus

20130609_Escolar Equips_35

Campió sub10, Col.legi Janer