L’escola Andorrana de La Massana s’endú clarament la victòria a sub12. Sant Ermengol supera la l’escola Francesa d’Encamp a sub10

Aquest dissabte 26 de març pel matí s’ha disputat una nova edició del Campionat Escolar d’Andorra que enguany ha superat notablement la participació de les darreres edicions amb la presència 27 equips el que suposa uns cent trenta jugadors, entre titulars i reserves.

A la categoria sub12 han pres part vuit equips i per tant s’ha triat com a sistema de joc una lliga entre tots els participants que tot just donava per realitzar set rondes.

Molt aviat s’han perfilat els equips favorits i la lluita per les primeres places s’ha concentrat entre els equips de les Escoles Andorrana de La Massana, el Janer (A i B) i el Col.legi dels Pirineus A ja que tots ells s’han mostrat superiors als altres equips als que han superat clarament.

20110326_04

Vista de la sala de joc, el Centre de Congressos d'Andorra la Vella

Finalment ha estat l’escola Andorrana de La Massana la que s’ha endut amb claredat la victòria al totalitzar 23 punts, tres més que el segon classificat, el Janer A amb 20. La tercera plaça ha estat finalment pel Janer B que tant sols ha quedat a mig punt del segon, amb 19,5 i amb mig punt d’avantatge sobre el Col.legi dels Pirineus A amb 19, que finalment ha estat l’equip que no ha entrat dins del podi de guanyadors. El cert és que amb un resultat tant ajustat qualsevol d’ells es mereixia ocupar les primeres places.

La categoria sub10 continua creixent any darrera any i en aquesta ocasió han participat 19 equips, que podien haver estat més si no fos perquè a darrera hora s’han produït algunes baixes.

20110326_01

Vista de la sala de joc, el Centre de Congressos d'Andorra la Vella

Aquesta categoria ha estat un frec a frec entre dos equips, el Sant Ermengol A i l’escola Francesa d’Encamp A. De fet es podria dir que el seu enfrontament, amb victòria per 3-1 per l’equip de Sant Ermengol, hauria d’haver estat decisiu, però l’equip encampadà ha sabut recuperar-se i ha mantingut la lluita fins el final obligant a l’equip rival a no afluixar fins el final si volia guanyar el campionat. Els punts obtinguts pels dos equips, 25 per Sant Ermengol i 24 per la Francesa d’Encamp mostra la igualtat entre ambdós equips ja que han superat clarament en puntuació al tercer classificat.

La tercera plaça ha estat pel Col.legi dels Pirineus C amb 19,5 que ha superat clarament el quart classificat, la Francesa d’Encamp B que ha finalitzat amb 16,5. Té molt mèrit l’actuació dels filials dels dos primers equips que han acabat en el el quart i cinquè lloc respectivament i que seran equips que caldrà tenir en compte en futures edicions.

El torneig ha estat un èxit i s’ha desenvolupat sense problemes, malgrat que per molts dels participants aquesta era la primera ocasió en què prenien part en una competició d’aquestes característiques.

20110326_30

El Secretari d’Estat d’Esports, Sr. Manel Blasi en el lliurament de premis

Un cop finalitzades les partides s’ha realitzat el lliurament de premis, amb la presència del Secretari d’Estat d’Esports, Sr. Manel Blasi, el Cònsol Menor del Comú d’Andorra la Vella, l’Hble. Sr. Josep Vila, el Conseller de Joventut, Hble. Sr. Patrick Bosch, i el President de la FEVA, Francesc Rechi entregant trofeus pels jugadors dels tres primers equips classificats i una medalla commemorativa del torneig per a tots els jugadors participants.

A continuació les classificacions finals:

Classificació Final – SUB12

	
1r	AND Massana A 		23.0
2n	Janer A			20.0
3r	Janer B			19.5
4t	Col.legi Pirineus A	19.0
5è	FRA Canillo		10.0
6è	Col.legi Pirineus B	 8.5
7è	FRA Escaldes A		 6.5
8è	ESP Andorra		 5.5

Classificació Final – SUB10

1r	Sant Ermengol A		25.0
2n	FRA Encamp A	        24.0
3r	Col.legi Pirineus C	19.5
4t	FRA Encamp B		16.5
5è	Sant Ermengol B		15.5
6è	AND Escaldes		14.5
7è	AND Ordino		14.0
8è	Col.legi Pirineus D	14.0
9è	FRA Escaldes E   	14.0
10è	AND Andorra A	 	13.0
11è	FRA Escaldes C		13.0
12è	AND Andorra C		13.0
13è	FRA Andorra C   	13.0
14è	FRA Escaldes D 	 	12.5
15è	AND Massana B 	 	12.5
16è	FRA Escaldes B 	 	12.5
17è	AND Andorra B 	 	12.0
18è	FRA Andorra B 	 	11.5
19è	FRA Andorra A 	 	10.0
20110326_45

Campió sub12, Escola Andorrana de La Massana A

20110326_37

Campió sub10, Escola Sant Ermengol

20110326_48

Lliurament de medalles per tots els participants...