Derrota de Xavi Rechi a la setena ronda

La jornada d’avui no ha estat bona pels interessos del nostre representant que ha perdut la seva partida enfront la Mestre Internacional femenina Ljilja Drljevic (2244). La partida ha estat força complicada, en bona part per l’incisiu esquema triat per en Xavi per combatre la Defensa Pirc utilitzada pel seu rival. Per aconseguir la iniciativa les blanques han lliurat material a canvi d’un ferotge atac sobre el rey negre, però la defensa d’aquest ha permès a la jugadora de Montenegro consolidar l’avantatge material i després de simplificar la posició s’ha endut la victòria. Demà el jugador andorrà s’enfrontara amb la representant femenina de Mònaco Julia Lebel-Arias (1997).

Vista parcial de la sala de joc

Vista parcial de la sala de joc

Pel que fa al capdavant de la classificació la sorpresa s’ha produït en els dos primers taulers on els mestres internacionals Georgiadis (Grècia) i Wirig (França) s’han imposat a Vocaturo (Itàlia) i Gurevich (Turquia) passant-los en la classificació i quedant ambdós amb cinc punts i mig. La poca diferència de punts amb els seus perseguidors fa preveure que les dues darreres jornades seran molt importants pel desenllaç final.