Derrota enfront el superior equip de Lituània

Bo. 89 AND  Andorra (AND) Rtg 39 LTU  Lithuania (LTU) Rtg 1 : 3
34.1 GM De La Riva Aguado Oscar 2521 GM Rozentalis Eduardas 2611 ½-½
34.2 FM Simonet Marc 2277 GM Sulskis Sarunas 2544 0-1
34.3 FM Garcia Raul 2236 GM Malisauskas Vidmantas 2510 ½-½
34.4 Santamaria Vicens 2085 IM Zagorskis Darius 2497 0-1

La jornada d’avui no ha estat gens favorable pels interessos d’Andorra que s’ha vist emparellada amb un equip força potent com el lituà, 39è del rànquing, i que finalment ens ha superat per 3 a 1.

andorra_10c

Andorra vs Lituània

El matx ha començat amb les taules en el primer tauler. L’Oscar ha jugat un esquema sòlid de la Winawer amb l’aspiració d’assolir un lleuger avantatge de cara al mig joc. Malauradament ha passat per alt un fort sacrifici de peó del seu rival que ha permès a les negres lluitar per la iniciativa, motiu pel qual el jugador del Principat ha cercat un pla de joc basat en les simplificacions per anivellar la posició i signar l’empat.

La següent partida en finalitzar ha estat la del tercer tauler, que ha acabat amb el mateix resultat, taules. En Raül Garcia ha jugat força sòlid davant la Defensa Eslava plantejada per un rival molt superior en ELO i poc a poc la partida s’ha anat igualant fins arribar a una posició on el resultat més previsible era el que finalment s’ha produït.

franca_10

Ucraïna vs França a la taula 1

En Marc Simonet s’ha vist clarament superat pel seu rival a l’obertura, on tot just s’ha ficat sense voler en una posició que el seu rival coneixia perfectament, tot i que el seu objectiu era sorprendre’l i treure’l dels seus sistemes més habituals. Al sortir de l’obertura en una posició inferior poc a pogut fer per aguantar la pressió del gran mestre de Lituània, que s’ha acabat enduent la victòria sense problemes.

Per la seva banda en Vicens Santamaria tampoc ha sortit de l’obertura amb una posició gaire còmode, ja que malgrat que aparentment estava sòlid i sense debilitats les seves peces es trobaven passives i sense espai, ja que les blanques controlaven el centre amb comoditat. El mestre internacional lituà ha sabut anar incrementant la pressió i poc a poc les negres s’han vist obligades a fer concessions posicionals que els han portat a una posició desesperada i han acabat perdent material i la partida.

Tot i la derrota d’avui, en un principi previsible, l’equip manté uns bons números ja que ja s’ha superat la puntuació global en un punt respecte Dresden i encara queda la darrera jornada per jugar-se.

Demà tenim dia lliure i per tant la darrera ronda es celebrarà el diumenge 3 d’octubre a les 11:00 hora local, les 07:00 hora d’Andorra.

espanya_georgia_10

Espanya vs Geòrgia a la taula 4

anglaterra_holanda_10

Anglaterra vs Holanda

china_10

L'equip femení de Xina

ciutat_4

Vistes de Khanty-Mansiysk

ciutat_1

Vistes de Khanty-Mansiysk

president_10

El president de la FEVA, Francesc Rechi