Derrota de l’equip femení per 3-1 davant Bolívia i victòria del masculí pel mateix resultat enfront Sudan del Sur

Una altre ronda l’equip a donat la cara aquesta vegada contra Bolívia, l’equip sud-americà ens superava per rànquing en tots el taulers.

Al primer tauler l’Andrea Henderson a guanyat una bonica partida. Desprès de moltes maniobres posicionals ha definit el joc amb un elegant cop.

L’Ariadna avui ha comés una errada a l’obertura que l’ha deixat amb una peça menys, no obstant ha intentat complicar la partida amb un atac directe a l’enroc, però la jugadora boliviana a trobat les jugades precises i s’ha fet amb el punt en joc.

Al tercer tauler la Silvia ha jugat una defensa India del Rei quedant una mica inferior al mig joc, desavantatge que s’ha anat incrementant fins arribar a un final en posició molt desfavorable i malgrat els intents de salvar la posició  no ha pogut evitar la derrota.

Solament quedava la més petita, la Jana, que va jugar una obertura molt agressiva amb les peces blanques aconseguint guanyar material decisiu. Però després de 5 hores de joc una errada segurament producte del cansament a permès a la jugadora boliviana emportar-se la victòria.

Una llàstima, però segur que si segueix jugant així els bons resultats l’acompanyaran.

Pel que fa a l’equip masculí aquest ha guanyat a Sudan del sur per 1 a 3.

L’equip de Sudan ha jugat molt bé tot i tenir un nivell teòric inferior al del nostre equip però en certs països juguen pocs tornejos vàlids per ELO i el nivell real és superior.

En el 4t tauler el Josep Maria Ribera ha començat molt bé però en el decurs de l’encontre un error de càlcul a permès al seu adversari agafar la iniciativa amb un atac constant fins emportar-se el punt.

L’Óscar de la Riva en el 3r tauler ha fet una partida molt bona, tenint el control en tot moment i evitant algun cop d’estratègia perillosa del rival ha guanyat posant l’empat al marcador.

En el 1r tauler Lance Henderson ha jugat amb molta precisió i augmentant la pressió cap el seu adversari s’ha endut la Victòria.

En quant al 2n tauler el Jordi Fluvià ha començat molt fort i tenia una bona posició però l’encontre s’ha anat igualant i en un final portat a terme de forma precisa s’ha endut el punt i l’equip guanyava per 1 a 3.

Demà continua la lluita en la que serà la quarta ronda.

 

Martí Martínez Balastegui

Martí Martínez Balastegui

Developing Instructor | Capità Selecció Masculina

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor | Capità Selecció Femenina