Candidatura per la presidència de la ECU amb un membre de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra

WeREurope

El proper mes de setembre toquen eleccions per la presidència de la ECU (European Chess Union) i entre les candidatures presentades destaca la de We R Europe, que compta amb la presència del vicepresident de la FEVA, Joan Antoni Obregon, que en cas de resultar escollida ocuparia el càrrec de tresorer.

Equip de We R Europe

Equip de We R Europe

L’equip de We R Europe està integrat pels següents membres:

  • Ali Nihat Yazici, Turquia, Candidat per President de la ECU.
  • Peter Rajsanyi, Hongria, Candidat per Vicepresident.
  • Evgeny Bareev, Rússia, Candidat per Vicepresident.
  • Geoffrey Borg, Malta, Candidat per Secretari General.
  • Joan Antoni Obregon, Andorra, Candidat per tresorer.

Les candidatures que competiran amb la nostra són les liderades pel Sr. Silvio Danailov (Bulgària) i el Dr. Robert von Weinzacker (Alemanya) i per tant, la candidatura guanyadora serà la substituts de l’actual, presidida per l’eslovè Boris Kutin. Les eleccions per la candidatura de la ECU es duran a terme durant les Olimpíades d’Escacs de Khanty-Mansiysk (Rússia) que es celebraran entre el 19 de setembre i el 4 d’octubre del 2010.

Aquesta és la primera ocasió en la història dels escacs andorrans en que un dels seus membres opta a un càrrec a nivell internacional, en aquest cas europeu. En el cas de que la candidatura de We R Europe resulti la escollida pot representar un bon impuls pels escacs del Principat, a l’hora que es podrà intervenir de manera directa en el desenvolupament dels escacs a Europa el que també pot resultar molt beneficiós pels Petits Estats en els que sempre és més difícil dur a terme els objectius traçats.

Equip de We R Europe

D'esquerra a dreta: Evgeny Bareev, Joan A. Obregon, Ali Nihat Yazici, Peter Rajcsanyi, Geoffrey Borg

El passat 25 de juliol, l’equip de We R Europa es van reunir a Tromso (Noruega), durant la reunió de la Junta Presidencial de la FIDE. Durant aquests dos dies de reunions de la candidatura We R Europe, es van discutir i confirmar els trets fonamentals del nostre projecte pels propers quatre anys dels escacs europeus.

20100725_Tromso_12

D'esquerra a dreta: Vista de la ciutat de Tromso

L’objectiu de l’equip és guanyar les eleccions en la primera votació amb el recolzament de la majoria de les federacions europees. Els membres de l’equip han estat en comunicació i treballant durament en les darreres setmanes, i en l’actualitat tenen una plena confiança en guanyar les properes eleccions.

També es van debatre les qüestions relacionades amb el patrocini, el màrqueting, els escacs a les escoles, així com els pressupostos financers després de les eleccions. L’equip de We R Europe ja ha visitat més de 30 països d’Europa i va accedir a visitar a la resta en els propers dos mesos.