Arrenca el Campionat Juvenil d’Andorra amb la participació de 18 jugadors

Aquest dimarts, 21 de febrer, va arrencar una nova edició del Campionat Juvenil d’Andorra que es celebrarà durant tres tardes consecutives al local social del GEVA a partir de les 17:00 hores, disputant-se un total de set rondes dividides en tres la primera jornada i dues els altres dos dies.

Enguany, i per motius de calendari, la setmana ha coincidit tot just amb la darrera ronda del Torneig Zones Pirinenques que precisament acabarà el proper divendres per la tarda. Això ha obligat fer petites modificacions en el campionat juvenil jugant-se en tres dies en lloc de quatre com l’any passat. El que sí s’ha mantingut ha estat el ritme de joc amb 20 minuts per jugador i un increment de 10 segons per jugada per tota la partida.

Com és habitual en el juvenil prenen part de manera conjunta els nens de totes les categories i per tant no són d’estranyar les sorpreses ja que tots els jugadors es troben en constant evolució. Per començar dues de ben sonades a la primera ronda, amb victòries de Maria Galera i Guillem Sasplugas enfront Marc Torrent i Ferran Gras respectivament, números 1 i 3 del rànquing inicial.

A la segona ronda la Maria Galera, amb una mica de fortuna, va tornar a puntuar davant un rival superior com és el Marc Obregon, en una partida que va finalitzar en taules. També cal mencionar les taules de Daniel Arquès davant el jugador més experimentat Valentí Riba.

Un cop disputades les tres primeres rondes tant sols un jugador ha pogut sumar tres victòries, Marc Pericas, que recordem és el darrer campió juvenil i per tant sembla disposat a intentar revalidar el seu títol. Amb 2,5 punts el segueixen Marc Obregon i Maria Galera.

A continuació es poden consultar els resultats de les tres primeres rondes que ja es troben publicats a chess-results.

20120221_Juvenil Andorra_01

Vista de la sala de joc

20120221_Juvenil Andorra_02

Els primers taulers...

20120221_Juvenil Andorra_06

Maria Galera va donar la sorpresa al vèncer Marc Torrent a la primera ronda