La FEVA ha presentat oficialment la seva candidatura com a seu del Campionat d’Europa per equips del 2013

La FEVA, amb el recolzament institucional, ha presentat a la ECU la seva candidatura com a seu organitzadora del Campionat d’Europa per equips (homes i dones) del 2013. La intenció de la FEVA és organitzar la proba a la capital del Principat mentre que les dates del torneig serien, o la primera quinzena de juny o la primera d’octubre del 2013. Un torneig d’aquestes característiques és un repte per qualsevol organitzador i en aquest cas la FEVA pretén convertir Andorra en el primer petit estat que aconsegueix realitzar la seva organització.

Centre de Congressos d'Andorra la Vella

Centre de Congressos d'Andorra la Vella

El Campionat d’Europa per Equips és un esdeveniment internacional, apte per la participació de las nacions europees aquelles en que les seves federacions estiguin localitzades en les zones 1.1 a 1.9. Això més o menys coincideix amb la definició d’Europa més amplia utilitzada per altres esdeveniments e inclou a Israel, Rússia i les antigues Repúbliques de la Unió Soviètica. La competició està supervisada per la ECU (European Chess Union).

L’esdeveniment preveu aplegar durant 10 dies els millors jugadors i jugadores d’Europa, entre ells alguns dels millors del món o finalistes del Campionat del Món individual. En total es preveu una participació aproximada d’uns 340 jugadors, representants d’uns 40 països que juntament amb els àrbitres, delegats i premsa especialitzada fan un volum superior a les 400 persones.

Ronda 3

Vista de la sala. Campionat dels Petits Estats d'Europa 2009

D’aquesta forma, i durant deu dies, Andorra es convertiria en el centre mundial dels escacs, al realitzar un esdeveniment d’una àmplia repercussió mediàtica que pot obrir el Principat, mitjançant internet i mitjans, a un important volum de seguidors que podrien seguir la proba en directe a l’hora que coneixerien les infraestructures i possibilitats del país.

El lloc per la seva realització serà el Centre de Congressos d’Andorra la Vella, un centre preparat i modern que podria acollir les dues competicions (masculina i femenina) sense problemes i oferint garanties d’èxit en confort i comoditat pels jugadors. Tanmateix es poden realitzar les cerimònies d’obertura i cloenda del torneig. De fet la FEVA ja coneix be les instal·lacions degut a que el 2009 es van celebrar les Olimpíades dels Petits Estats d’Escacs.

Opening_ceremony (1)

Centre de Congressos d'Andorra la Vella

Pel que fa a la cobertura hotelera la FEVA aposta pels Hotels Plaza que amb hotels de cinc estrelles poden oferir un servei excel·lent per totes les seleccions que participin en aquesta edició. Aquesta cadena hotelera passarà a ser un dels patrocinadors de l’esdeveniment ja que gràcies a la seva col·laboració es podran gaudir de preus competitius i especials, tant per tots els jugadors com pels acompanyants que viatgin fins el Principat.

La candidatura de la FEVA lluitarà contra quatre rivals. Les seus oficials que s’han presentat per la seva organització són les següents:

  • Andorra la Vella, Andorra
  • Bucharest, Romania
  • Courmayeur o St. Vincent, Itàlia
  • Maribor, Eslovènia
  • Warsaw, Polònia

D’acord amb els Estatuts i el Reglament del Torneig de la ECU, les candidatures es votaran per l’Assemblea General que es celebrarà a Khanty-Mansyisk durant la celebració de les olimpíades d’escacs.