Sessions de simultànies a les Festes Majors d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria

Amb motiu de les Festes Majors que al llarg d’aquest estiu es celebren pel Principat, els farem el balanç de les sessions de simultànies que fins ara s’han dut a terme.

El passat diumenge 26 de juliol per la tarda, a Sant Julià de Lòria, el jugador Joan Moscoso, que viu en aquesta població, va realitzar una sessió de simultànies enfront uns 14 jugadors, barreja de grans, petits, residents i turistes. Aquesta activitat ja fa anys que es realitzar i és habitual dins del programa de festes de la parròquia. En Joan va vèncer en gairebé totes les partides que va disputar, però va haver d’inclinar el rei en dues d’elles i va entaular un altra.

Per un altra banda el passat dilluns, 3 d’agost, i amb motiu aquesta ocasió de les festes d’Andorra la Vella, es van realitzar dues sessions de simultànies conjuntes a la Plaça del Poble. Per un costat el gran mestre Oscar de la Riva es va enfrontar a quatre jugadors a cegues, sense veure els taulers. Entre els rivals de l’Oscar cal destacar el Cònsol Menor d’Andorra la Vella, Hble. Sr. Josep Vila, el Conseller de Joventut, Hble. Sr. Patrick Bosch, i els ex-jugadors de l’equip olímpic andorrà, Joan Anton Pantebre i Francisco Guijarro. El resultat final, desprès d’una hora de joc, fou de 4 victòries a favor del jugador de la FEVA i cal destacar que l’activitat fou seguida per moltes persones que travessaven la Plaça del Poble, ja que aquest tipus d’exhibicions no són gaire conegudes.

Al mateix temps el juvenil i membre de l’equip olímpic andorrà, Joan Fernández, va realitzar una sessió de simultànies tradicionals amb tots aquells que tinguessin ganes de jugar i enfrontar-se contra ell. En total va realitzar més de 20 partides, en grups de 10, i entre els participants hi havia alguns dels joves jugadors del Principat, alumnes de les escoles, aficionats i turistes. El resultat, però, no va deixar lloc a dubtes i en Joan va vèncer en tots els enfrontaments.

A continuació algunes fotografies de les simultànies que va realitzar en Joan Moscoso.

Simultànies a Sant Julià

Simultànies a Sant Julià

Simultànies a Sant Julià

Simultànies a Sant Julià