Un punt i mig per en Daniel Jose en el dia de ronda doble

7è Torneig del Mediterrani

7è Torneig del Mediterrani

Avui ha estat un dels dos dies on es juga doble ronda, el que sens dubte tots els jugadors noten pel cansament que suposa dues partides intenses, tot i que sempre hi ha qui escurça una de les dues partides amb unes taules ràpides.

A la segona ronda, en els dos primers taulers els dos jugadors amb més rànquing, ambdós d’Egipte, han jugat amb els representants espanyols amb idèntic resultat favorable als interessos egipcis. El resultat més destacat ha estat la derrota del mestre internacional Sasa Martinovic enfront un jugador teòricament molt inferior, Simeun Galic, ambdós de Croàcia.

Pel que fa al nostre jugador en Daniel José, ha jugat amb Filip Mravic de Croàcia, número 59 del rànquing. Amb peces blanques al sortir de l’obertura ha jugat actiu per intentar aconseguir la iniciativa, i el seu rival no ha trobat una bona defensa quedant en posició restringida. Ha anat augmentant la pressió i no es veia forma de que el negre pogués aconseguir una posició raonable sense donar material. Finalment només ha estat un peó però era suficient doncs quedava passat i no podia parar-se sense donar un alfil, el que ha estat suficient per definir la partida a favor del nostre jugador.

En la tercera ronda els enfrontaments al capdavant de la classificació han deixat només dos jugadors amb tres de tres punts, el gran mestre egipci Ahmed Adly, segon jugador per rànquing, i el mestre internacional Eslovè Jure Zorko, els quals s’enfrontaran demà per dirimir qui seguirà encapçalant el torneig. El número 1 del rànquing, el gran mestre egipci Bassem Amin, ha fet taules amb el mestre servi Pedrag Bodiroga.

El resultat sorpresa de la ronda ha estat la derrota del gran mestre portuguès i amic Luis Galego enfront un poc experimentat jugador libi qui té el rànquing 35. Lamentablement la representant espanyola Mònica Calzetta tampoc ha tingut una bona partida i ha perdut amb una rival teòricament inferior.

La partida del nostre jugador, en Daniel, on jugava amb peces negres enfront la mestre internacional femenina Elena Boric de Bòsnia, no ha estat massa ben plantejada i la portadora de les blanques ha pogut posar millor les peces obtenint certa pressió. Ha decidit atacar havent fet alguna imprecisió abans, el que ha permès al nostre jugador desviar les forces atacants mitjançant pressió al centre, signant-se les taules quasi immediatament per la falta de perspectives de la posició resultant.

Com a curiositat comentar que en aquesta ronda s’han produït les primeres pèrdues de partides degut a no estar a la taula de joc en començar la ronda, una norma recentment aprovada per la federació internacional que es pot aplicar a discreció dels organitzadors. Demà la rival d’en Daniel serà la gran mestre femenina Marina Makropoulou.

A continuació els enllaços per poder seguir el campionat:

El Director del torneig, Brian Dinter

El Director del torneig, Brian Dinter

La ronda apunt de començar...

La ronda apunt de començar...

Anna Maria Botsari (GRE) vs Boris Golubovic (CRO)

Anna Maria Botsari (GRE) vs Boris Golubovic (CRO)