Arrenca el 7è Campionat del Mediterrani a Rijeka (Croàcia)

7è Torneig del Mediterrani

7è Torneig del Mediterrani

Avui ha començat el torneig de l’Associació d’Escacs dels Estats del Mediterrani, organitzat pel club d’escacs de Rijeka, Croàcia. Hi participen 64 jugadors de 19 països, entre ells Andorra, com a convidada permanent. Es jugaran 9 rondes amb 90 minuts més un afegit de 15 minuts a finish, afegint 30 segons per cada jugada.

Aquesta setena edició és la més forta de les que s’han disputat fins ara, amb 5 grans mestres, 6 grans mestres femenines i 14 mestres internacionals. El nostre representant és en Daniel José, que surt amb el número 41 de rànquing. Lamentablement Andorra no té representants femenines, i volem des d’aquí esperonar les joves aficionades perquè aconsegueixin superar l’etapa escolar mantenint com a afició aquest bon i positiu esport.

L’allotjament és a Opatija, una relativament coneguda població turística de la costa Croata. Està a uns 15 kilòmetres del club on es juga, a Rijeka. L’hotel és un quatre estrelles agradable al costat mateix del mar.

Pel que fa a la jornada d’avui, com és habitual pel sistema d’aparellaments suís la ronda es presentava molt desequilibrada en cada tauler, tot i que com quasi sempre hi ha hagut algunes sorpreses, com les taules del representant de Líbia Gator Mosab enfront el mestre internacional croat Sasa Martinovic, i la victòria del no titulat Omar Orenda de Croàcia enfront el conegut mestre internacional turc Esen Baris.

La partida d’en Daniel s’ha desequilibrat en l’obertura degut a un plantejament defectuós de la defensa que ha realitzat amb les peces negres, el que ha donat oportunitats d’atac al seu contrincant, el mestre internacional egipci Abdel Razik Khaled. Tot hi així ha aconseguit parar l’atac directe i s’han produït algunes simplificacions que donaven alguna oportunitat, però sempre estava millor el blanc. Finalment una errada tàctica ha portat a la pèrdua de material, perdent la partida el nostre jugador.

Demà, dissabte 12, es juga doble ronda, la primera de les quals enfrontarà en Daniel amb un jugador teòricament assequible.

A continuació els enllaços per poder seguir el campionat:

La costa d'Opatija...

La costa d'Opatija...

Inauguració del torneig

Inauguració del torneig

La primera ronda a punt de començar...

La primera ronda a punt de començar...