Arrenca el Campionat d’Europa amb el debut dels jugadors andorrans

Europeu Edats Fermo 2009

Europeu Edats Fermo 2009

Ahir a les 15:00 hores va arrencar el Campionat d’Europa per edats que enguany es celebra a la població de Fermo (Itàlia). En aquesta ocasió, i després de més de 10 anys sense participar-hi, estant prenent part tres jugadors del Principat que debuten així en una proba d’aquest nivell, probablement la competició més forta que existeix d’aquestes característiques.

A Fermo s’han donat cita 860 jugadors repartits en deu categories, sub10, sub12, sub14, sub16 i sub18, tant masculina com femenina. Els tres representants andorrans es troben en els grups sub12, sub14 i sub16. Cal destacar també que prenen part jugadors de tots els països europeus i potser només falta algun dels petits estats.

El debut per part dels nostres representants no va ser gaire bo ja que tots ells van perdre. Com era previsible, els joves jugadors del Principat van tenir rivals d’un gran nivell el primer dia de joc, tots amb ranking internacional.

El més petit, Marc Obregon (sub12) ha jugat amb el romanes Georgiu Calin (ELO 1859). La partida ha estat una Defensa Siciliana, on el Marc ha plantejat l’atac Indi de Rei. Després d’unes quantes jugades teòriques, el nostre jugador no ha escollit el millor pla i va caure en una posició inferior, que s’ha anat incrementant amb el transcurs de les jugades fins que es va transformar en avantatge material decisiva.

En Marc Torrent ha jugat la partida més llarga (4hores 15 minuts) davant el jugador croat Mario Muskardini (ELO 2076). Amb les peces negres, Marc ha tingut problemes amb una variant una mica desconeguda de la Defensa Escandinava. No obstant ha lluitat amb molta tenacitat fins que s’ha vist obligat a inclinar el rei.

A la categoria sub16 Marc Pericas es va enfrontar amb les peces blanques davant el representant austríac Handler Lukas (ELO 2115). Després d’un començament poc ortodox, en Marc s’ha vist amb problemes d’espai, cosa que Handle ha aprofitat molt bé amb un joc tàctic que s’ha transformat en avantatge material.

La delegació andorrana està allotjada a Porto Sant Georgio, una ciutat maca sobre l’Adriàtic. La sala de joc es troba en la Ciutat de Fermo, a uns 30 minuts.

A continuació els enllaços per poder seguir el campionat:

Marc Pericas - Categoria sub16

Marc Pericas - Categoria sub16

Marc Torrent - Categoria sub14

Marc Torrent - Categoria sub14

Marc Obregon - Categoria sub12

Marc Obregon - Categoria sub12