Marc Martínez Gámiz campió juvenil d’Andorra

Aprofitant les vacances escolars per Carnaval, dimarts 1 i dimecres 2 de març s’ha celebrat una nova edició del Campionat Juvenil d’Andorra al local social del GEVA, reprenent així una proba que no es va poder dur a terme el 2021 i que va guanyar l’Àlex Alcón Llosada en la darrera edició celebrada, a finals de febrer del 2020.

El nombre d’inscrits, curiosament, ha estat el mateix que al 2020, amb 13 participants, degut a algunes absències destacades, bé per estudis o per motius personals. El torneig s’ha disputat per sistema suís a 6 rondes i un ritme de joc de 20 minuts amb increment de 10 segons per jugada.

El número u del rànquing era pel jugador sub16, i vigent Campió Absolut d’Andorra, Serni Ribera malgrat que amb aquest tipus de ritmes més ràpids en qualsevol moment pot saltar la sorpresa a l’hora que al ésser un torneig juvenil la majoria de jugadors es troben en una clara trajectòria ascendent i per tant qualsevol d’ells pot acabar realitzant un bon torneig.

Precisament el número dos, en Marc Martínez ha estat el jugador que ha aprofitat millor les seves possibilitats i després de fer un inici amb ple de victòries (3 de 3 en les partides de dimarts) encarava amb les peces blanques la partida que al final va resultar decisiva enfront Serni Ribera. Ambdós jugadors es van enfrontar a la quarta ronda i el cert és que en Marc va saber controlar en tot moment la posició per aprofitar les imprecisions del Serni per guanyar un peó i acabar imposant-se en el final resultant.

Amb aquesta victòria unes taules amb negres davant l’Ariadna de la Riva juntament amb la victòria a la darrera ronda enfront Jaime Chaderat van permetre al Marc endur-se per primera vegada la victòria en aquest torneig amb 5½ punts, superant amb mig punt d’avantatge en Serni Ribera qui, malgrat guanyar la resta de partides, no el va poder atrapar quedant-se amb 5 punts.

Completa el podi l’Ariadna de la Riva amb 4½ després de realitzar un bon torneig, amb taules enfront el campió i derrota davant el sots-campió, però guanyant la resta de partides. Amb 3½ la seva germana Jana de la Riva que va poder superar jugadors més experimentats. Amb 3 punts ja trobem un grapat nombrós de jugadors, Jaume Alcón, Jaume Chaderat i els més joves, Yiftach Shai, Cristian Palacio i Iker Prieto.

Poc a poc es va reprenent la pràctica esportiva amb l’objectiu de tornar a la normalitat i aquest torneig ha estat precisament el primer campionat important pels més joves que hi han pres part. Esperem que aquesta temporada es puguin dur a terme els altres campionats planificats en el calendari i que els jugadors de base puguin tornar a competir.

Només queda donar l’enhorabona a tots el jugadors i felicitar al nou Campió Juvenil!

Classificació final a chess-results
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

2022 Juvenil Andorra

Marc Martínez vs Serni Ribera

2022 Juvenil Andorra

Serni Ribera vs Jana de la Riva

2022 Juvenil Andorra

Juvenil Andorra 2022

2022 Juvenil Andorra

Marc Martínez vs Jaime Chaderat

2022 Juvenil Andorra

Cristian Palacio vs Ariadna de la Riva

2022 Juvenil Andorra

Jugadors participants